LJUPČO IZGRADIO ZGRADU U KOJOJ JE VANJA ŽIVELA S MAJKOM Blisko sarađivao sa njenim DEDOM, dobro im znao kretanja? Nove ŠOK TVRDNJE
Foto: Printscreen/Društvene mreže, MUP Severne Makedonije

novi detalji

LJUPČO IZGRADIO ZGRADU U KOJOJ JE VANJA ŽIVELA S MAJKOM Blisko sarađivao sa njenim DEDOM, dobro im znao kretanja? Nove ŠOK TVRDNJE

Severna Makedonija -

Ljupčo Palevski Palčo koji je u Turskoj uhapšen po poternici koju je za njim raspisala Severna Makedonija pod sumnjom da je oteo i ubio Vanju (14) i frizera Panča Žeževskog, godinama imao kancelariju u potkrovlju zgrade u kojoj je devojčica živela sa majkom i mlađom sestrom.

Kako prenose makedonski mediji Palevski je dobro poznavao dedu male Vanje sa kojim je jedno vreme blisko politički sarađivao ali i poslovno.

Vanja Gorčevska, Vanja Đorčevska, nestala
foto: printscreen MUP Severne Makedonije

Palevski je napravio i zgradu u kojoj je Vanjin deda kupio stan, a u kome je i devojčica stanovala sa majkom i sestrom i iz koje je kobnog 27. novembra oteta i kasnije ubijena.

Vanjin deda je bio direktor carine, a kasnije i savetnik u jednoj kompaniji. Tada je i kupio stan u zgradi koju je napravio Palevski, koji je u potkrovlju iste imao svoje kancelarije, što znači da je veoma dobro poznavao malu Vanju.

Podsetimo Vanja je oteta 27. novembra kada je ujturu krenula u školu. Nju su oteli u ulazu zgrade, a kako je istraga utvrdila Palevski je ubio dva sata kasnije.

Ljupčo Palevski je 30. novembra pobegao prvo u Beograd, a onda preko Bugarske u Tursku gde je i lociran i uhapšen u utorak 5. decembra.

Pored osumnjičenih uhapšen je i Vanjin otac koji je ovoj grupi pomogao u otmici svoje ćerke otkrivajući im kada ona kreće u školu.

Kurir.rs/direkten.mk

Bonus video:

00:09

Ubistvo i samoubistvo u Kaluđerici

Bonus video:

08:15

DA LI ĆE U MAKEDONIJI UVESTI SMRTNU KAZNU? Predsednica Makedonske asocijacije novinara UŽIVO: Nova otmica izazvala još veći STRAH

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track