SLOVENIJA ZABRANILA ULAZAK MIGRANATA: U Čakovecu zaglavljeno 1.800 ljudi
Foto: AP

Zatvorili granicu

SLOVENIJA ZABRANILA ULAZAK MIGRANATA: U Čakovecu zaglavljeno 1.800 ljudi

Region -
Odlučeno je da se voz zaustavi na poslednjoj stanici u Hrvatskoj, u Macincu, jer slovenačke i hrvatske vlasti nisu postigle dogovor o ulasku te kompozicije u Sloveniju, a izbelice su nastavile put peške

ČAKOVEC - Voz sa 1.800 izbeglica jutros nije dobio dozvolu za ulazak iz Hrvatske u Sloveniju, a migrante koji su peške nastavili put na granici su dočekali žičana ograda i policija sa psima koja ih nije pustila da uđu u zemlju.

Foto: Printscreen/YouTube
Foto: Printscreen/YouTube

Odlučeno je da se voz zaustavi na poslednjoj stanici u Hrvatskoj, u Macincu, jer slovenačke i hrvatske vlasti nisu postigle dogovor o ulasku te kompozicije u Sloveniju, a izbelice su nastavile put peške.

Putnicima u vozu bila je ponuđena mogućnost traženja azila i ostanka u Hrvatskoj, ali su svi nastavili put, hodajući po pruzi, dok nisu došli do hrvatsko-slovenačke granice.

Migranti su sa železničkog prelaza preusmereni na obližnji drumski Trnovec, ali im ni tamo nije dozvoljen ulaz u Sloveniju.

Predstavnici UNHCR odbili su mogućnost da se preko granice propusti samo oko 150 najranjivijih uz obrazloženje kako bi to značilo razdvajanje porodica.

Ulaz u Sloveniju na kiši i hladnoći i dalje čeka 1.800 ljudi, među kojima je velik broj dece.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track