Ružić: Rakić da iznese dokaze o SPS, ako ih ima
Foto: Marina Lopičić

Predsednik Izvršnog odbora SPS o optužbama

Ružić: Rakić da iznese dokaze o SPS, ako ih ima

Politika -
Rakić, koji je držao fond veoma važnih i osetljivih informacija, a i dalje ih ima, bolje da je izneo dokaze o okolnostima kako je došlo do navodnog pranja novca, rekao je Ružić

BEOGRAD - Predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić pozvao je funkcionera NDS Miodraga Mikija Rakića da iznese dokaze povodom svojih tvrdnji da je SPS legalno dobijala novac od uhapšenog narkobosa Darka Šarića zakupom kluba “Vanila“ u prostorijama te stranke.

Ružić kaže da pomenuti prostor nije izdavao SPS.

"Gospodin Rakić, koji je držao fond veoma važnih i osetljivih informacija, a i dalje ih ima, bolje da je izneo dokaze o okolnostima kako je došlo do navodnog pranja novca, privatizacija raznih firmi, agrokombinata, ugostiteljskih preduzeća novcem „gospodina Šarića", ko je sve radio za dotičnog "gospodina", ko mu je bio na platnom spisku, zašto je izostala kontraobaveštajna pokrivenost tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova", rekao je Ružić.

Kako je dodao, odgovor će verovatno biti da se zbog osetljivosti istrage, čekalo da "stvar globalno sazri".

"Razumem i to, ali evo došao je i taj momenat i sada svi koji znaju nešto će imati priliku da to javno iznesu. Nadam se da je to pravi način da se skine ljaga sa SPS", rekao je Ružić.

U osvrtu na izbore on je čestitao SNS na postignutom izbornom rezultatu , istakavši da je sada "lopta je u njihovom političkom dvorištu".

"SPS nema nameru da bilo šta zahteva, spekuliše ili licitira. Srbija zna naš potencijal i nemamo razloga da budemo beskičmenjaci. Na kojoj god strani političkog kantara bili, bićemo značajan faktor za sve političke procese", rekao je Ružić.

On je najavio i da će SPS u nedelju održati Predsedništvo i odlučiti o budućim koracima.

Miodrag Rakić
Miodrag Rakić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track