Simić: Očekuje se veći odziv birača i da izbori proteknu mirno
Foto: KURIR

Izbori na KiM

Simić: Očekuje se veći odziv birača i da izbori proteknu mirno

Politika -
Profesor FPN je rekao da se očekuje da "neće biti razbijanja glasačkih kutija", ali i da se ne mogu isključiti izolovani incidenti

BEOGRAD - Profesor na FPN Predrag Simić rekao je da su se Beograd, Brisel i Priština potrudili da se ne ponove incidenti od pre dve nedelje i istakao da se očekuje veći odziv birača.Simić je rekao da se očekuje da izbori proteknu u miru i da "neće biti razbijanja glasačkih kutija", ali i da se ne mogu isključiti izolovani incidenti. Zbog toga se očekuje i veći odziv birača, istakao je Simić. I Briselu i Beogradu i Prištini je, kaže, stalo da izbori proteknu u redu i da Kosovska Mitrovica, kao što je očekivano, bude sedište Zajednice srpskih opština.

"Briselu je stalo da se sporazum sprovede, završe izbori, formiraju predviđene institucije. Taj uspeh je potreban ne samo Uniji, već i Beogradu. Potreban je i Prištini koja želi da se predstavi kao kooperativan, organizovani subjekt", rekao je Simić.

Govoreći o jačanju hrvatskog pravnog tima u tužbi za genocid protiv Srbije, Simić je ukazao da se zaoštrava retorika Beograda i Zagreba. Još uvek je, međutim, moguće povlačenje tužbe, rekao je Simić i naglasio da za to, ipak, nedostaje političke hrabrosti. Moguće je i da Brisel povuče neki potez, jer tužba za genocid nije dobra za afirmaciju evropskih profila zemalja, zaključio je Simić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track