SKANDAL: Tužilac Radisavljević sabotira istragu protiv Olivera Dulića?
Foto: Dado Djilas

Počela borba protiv visoke korupcije - hapšenje Olivera Dulića

SKANDAL: Tužilac Radisavljević sabotira istragu protiv Olivera Dulića?

Politika -
Vrh policije odlučio da će prestati da sarađuje s tužilaštvom dok Miljko Radisavljević ne bude smenjen sa te funkcije

BEOGRAD - Bruka za državu!Vrh srpske policije zapretio je da će prestati da sarađuje s tužilaštvom za organizovani kriminal dok Miljko Radisavljević ne bude smenjen sa te funkcije, saznaje Kurir!

Sumnja da je upravo Radisavljević sabotirao istragu o Oliveru Duliću, kako Kurir saznaje, izneta je na kolegijumu MUP održanom u utorak, nakon puštanja Dulića na slobodu.

- Kad nam je tužilac Radisavljević dao nalog za hapšenje Dulića u subotu, šokirali smo se, jer svi znamo da je on imao imunitet, a da parlament ne radi tim danom. Time mu je dato tri dana da sakrije dokaze i čuje se sa saučesnicima. To ne bi moglo da se desi ni u jednoj ozbiljnoj zemlji! Ovo je bruka i neviđeni skandal! - kaže naš sagovornik i dodaje da su se u petak spremali za Dulićevo hapšenje i ceo dan i veče presedeli u SIV 1 čekajući Miljkov nalog.Prema njegovim rečima, kap koja je prelila čašu jeste to što nije određen pritvor bivšem ministru.

- Direktor policije rekao je kolegama da je sramno da oni tužiocu predaju tako jake dokaze „na tacni“, a da on onda kaže da nema osnova za zadržavanje Dulića i pusti ga na slobodu. To je ponižavanje celog MUP zarad nečijeg interesa! To je samo nastavak opstrukcije ove istrage - navodi naš sagovornik i dodaje:

- Tužilac Radisavljević je direktno ugrozio dokaze koje su operativci policije prikupili, ali i obezvredio rad specijalnog tima MUP koji čine najbolji srpski policajci. Veljović je bio veoma besan i rekao da ni po koju cenu neće dozvoliti da iko na takav način ponižava njegove ljude, koji su danonoćno radili na ovom slučaju, jedva stizali da jedu i viđaju svoju porodicu - kaže sagovornik Kurira iz vrha MUP.

Dulić još ima jaka leđa u vlasti
Dulić još ima jaka leđa u vlasti

Skupština smenjuje tužiocaTužilac za organizovani kriminal može biti razrešen kad je pravosnažno osuđen za krivično delo na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, ako je neosposobljen, nestručan ili nedostojan funkcije. Inicijativu za razrešenje može podneti svako - ministar pravde, organi nadležni za vrednovanje rada, Disciplinska komisija... Državno veće tužilaca utvrđuje razloge za razrešenje, na osnovu kojih Vlada daje predlog Skupštini, koja donosi konačnu odluku.

Miljka postavila Demokratska strankaKao razlog za Radisavljevićevu odluku o puštanju Dulića na slobodu navodi se i to da je specijalnog tužioca na to mesto postavila upravo Demokratska stranka, čiji je visoki funkcioner bivši ministar.- Veljović je rekao da se sada plaši i za bezbednost svojih saradnika i njihovih porodica i da onda nikakav rad više nema smisla. Ako je ovako zaustavljen čist slučaj visoke korupcije, na šta su ti ljudi još spremni? - prenosi naš sagovornik reči svoga šefa.

Milorad Veljović: Policija se neće povlačiti!Direktor policije Milorad Veljović ocenio je da je aktuelna borba protiv korupcije u interesu države.- Podržavamo borbu Vlade i Vučića u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala. U toj borbi ćemo istrajati u potpunosti, bez obzira na prepreke na koje nailazimo. Policija se neće povlačiti pred problemima. Ovo je istorijska šansa da se Srbija konačno obračuna s korupcijom i organizovanim kriminalom - rekao je Veljović .

Trud policije bačen pod noge!Vicepremijer Aleksandar Vučić rekao je da će se danas sastati s pripadnicima specijalnih timova policije.- U potpunosti razumem pripadnike policije, koji, posle višemesečnog mukotrpnog rada, ne mogu da shvate da je njihov trud bačen pod noge. Isto tako razumem da nemamo pravo da se mešamo u rad tužilaštva. Koliko već danas ću se sastati s pripadnicima specijalnih timova policije i pokušati da se, uprkos svemu, dogovorimo o nastavku zajedničkog rada na borbi protiv korupcije - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja