Skupština ukinula imunitet Oliveru Duliću

Bivši ministar čeka tužioca kod kuće

Skupština ukinula imunitet Oliveru Duliću

Politika -
Dulić nije prisustvovao sednici, a i njegove partijske kolege iz DS-a napustile su sednicu poručivši da neće učestvovati ni u raspravi ni u glasanju

BEOGRAD - Velikom većinom od 150 glasova "za", Skupština Srbije ukinula je imunitet narodnom poslaniku Oliveru Duliću. Za ukidanje imuniteta glasalo je 150 od 151 poslanika, koliko ih je bilo u sali, a glasanju nisu prisustvovali poslanici DS.

Ukidanje imuniteta Duliću zatražilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal, koje Dulića tereti za zloupotrebu službenog položaja, u vreme dok je u prethodnoj vladi bio ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja. Sednicu je sazvao predsednik parlamenta Nebojša Stefanović na zahtev skupštinskog Odbora za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja, koji je i predložio ukidanje imuniteta Duliću. Policija je pre dva dana pokušala da privede Dulića u njegovoj kući u Subotici po zahtevu Tužilaštva, ali on se tada pozvao na imunitet.

Skupštinski Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja je 6. oktobra, na sednici koja je bila zatvorena za javnost, predložio parlamentu da Duliću ukine imunitet. Skidanje imuniteta tražilo je Tužilaštvo zbog vođenja krivičnog postupka, jer postoji osnovana sumnja da su Dulić, njegov bivši pomoćnik Nebojša Janjić i direktor "Puteva Srbije" Zoran Drobnjak izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u vezi izdavanja dozvole slovenačkoj firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova duž puteva u Srbiji i tom prilikom prekršili zakon. Ukidanje imuniteta Duliću bila je jedina tačka dnevnog reda prve sednice jesenjeg zasedanja, koja je počela uz himnu “Bože pravde” i Gardu na ulazu u Dom Narodne skupštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track