Slovenačka Nuba tvrdi da je sve bilo po zakonu

Slučaj Dulić

Slovenačka Nuba tvrdi da je sve bilo po zakonu

Crna Hronika -
Kompanija saopštila da su na ime taksa i naknada platili u Srbiji više od tri miliona evra

LJUBLJANA/BEOGRAD - Slovenačka firma "Nuba savetovanje i investiranje", osnivač i vlasnik kompanije "Nuba invest doo", demantovala je danas informacije o nepravilnostima u vezi sa poslovanjem u Srbiji, tvrdeći da su sve radili po zakonu i da su na ime taksa i naknada platili u našoj zemlji više od tri miliona evra.

"Nuba invest", kako je navedeno u saopštenju, tražila je i dobilo građevinsku dozvolu za postavljanje optičke mreže u skladu sa svim zakonskim procedurama.

"Nuba savetovanje i investiranje" je strani investitor koji je u izgradnju optičke mreže do sada uložio više od 40 miliona evra i na tim poslovima angažovao više od 1.000 ljudi u Srbiji. "Svaka kompanija mogla je i može da se prijavi za postupak izdavanja dozvola za izgradnju ove vrste objekata", navode u "Nubi".

Sve te informacije dostupne su javnosti u skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja."Naglašavamo da je u postupku izdavanja dozvola učestvovalo više državnih institucija - Putevi Srbije, Telekom Srbije, Ministarstvo životne sredine i prostornog planiranja, Republički geodetski zavod, MUP, reviziona komisija sastavljena od pet članova koja ispituje urednost dokumentacije i vrši kontrolu da li se postupak sprovodi u skladu za zakonima Srbije", kaže se u saopštenju.

Ta firma tvrdi i da su prilikom izgradnje pribavljene saglasnosti svih relevantnih javnih preduzeća koja su vlasnici instalacija na deonicama na kojimna je građena telekomunikaciona mreža. Takse prema Putevima Srbije i naknade prema drugim državnim organima iznosile su do sada više od tri miliona evra.

"S obzirom na to da dolazimo iz EU, poslujemo u skladu sa evropskim zakonima. Istovremeno, kao i svi drugi privredni subjekti u Srbiji obavezni smo da poslujemo u skladu sa svim važećim zakonima i procedurama Srbje", ističu u toj firmi.

U saopštenju je naglašeno da je po izgrdnji mreže, a u skladu sa zakonom, "Nuba invest" dobila sve neophodne sertifikate RATEL-a.

Bivši ministar i sadašnji narodni poslanik Oliver Dulić pozvao se jutros na imunitet prilikom pokušaja hapšenja zbog osnovane sumnje da je povezan sa nepravilnostima oko izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja