SNS za promenu vlasti u Novom Sadu, SPS drži ključ

SNS za promenu vlasti u Novom Sadu, SPS drži ključ

Politika -
Siniša Sević, iz SPS, rekao je da do njega nije stigao nikakav formalan predlog od SNS. Radikali neće saradnju sa naprednjacima

NOVI SAD - Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Igor Mirović izjavio je danas da je SNS uputila "i formalne i neformalne predloge" odbornicima Socijalističke partije Srbije (SPS) za promenu vladajuće većine u Novom Sadu "u skladu sa odnosom snaga na republičkom nivou".

"To je naša želja, a da li će se realizovati, zavisi isključivo od socijalista", rekao je Mirović za portal Novine novosadske. Predsednik Gradskog odbora SPS Siniša Sević koji je i zamenik gradonačelnika Novog Sada, rekao je da do njega nije stigao nikakav formalan predlog od SNS. O promeni gradske vlasti nije se raspravljalo ni u gradskom odboru, ni u predsedništvu SPS, kazao je Sević.

Predsednik Gradskog odbora Srpske radikalne stranke (SRS) Đurađ Jakšić rekao je da je svaki vid saradnje radikala sa SNS "isključen i nemoguć". "Ono što je sigurno da SRS ni pod kojim uslovima neće sarađivati sa takozvanom Srpskom naprednom strankom", poručio je Jakšić.

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije Borko Ilić rekao je da se "pregovara o promeni gradskih vlasti, ali da je jasno da ključ čitave situacije u rukama drže socijalisti". Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić izjavio je za današnji novosadski "Dnevnik" da se razgovara o mogućnosti "prekomponovanja" gradske vlasti u Novom Sadu jer je "Demokratska stranka u Novom Sadu ostvarila dobar rezultat, ali daleko ispod onog koji garantuje sigurnu vlast".

U Novom Sadu je na vlasti koalicija DS, Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV), i koalicije predvođene Socijalističkom partijom Srbije (SPS). DS je na izborima osvojio 18 odborničkih mandata, LSV, na čijoj listi su bili i kandidati Srpskog pokreta obnove, 15, a koalicija oko SPS-a sedam mandata, tako da imaju 40 od ukupno 78 odbornika. SNS je osvojila 15 mandata, Romska demokratska stranka šest, Demokratska stranka Srbije, Srpska radikalna stranka i Dveri po pet, Savez vojvođanskih Mađara (SVM) i stranka Nijedan od ponuđenih odgovora (NOPO) po jedan mandat.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track