ADA MEĐICA CENTAR VIKEND DEŠAVANJA Održan je treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton
Foto: Promo

ADA MEĐICA CENTAR VIKEND DEŠAVANJA Održan je treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton

Sport -

Udruženje Ljubitelji Save i Dunava – Ada Međica, u saradnji sa Savezom za daljinsko, maratonsko i masters plivanje Srbije uspešno su organizovali treći po redu Međunarodni beogradski plivački maraton na Adi Međici.

Preko 12O učesnika odmerilo je snage u 17 starosnih kategorija što je ujedno i dosadašnji rekor u broju prijavljenih takmičara. Prva trka plivala se nizvodno u dužini od 1,5 km, a na startnoj poziciji gornjeg špica Ade Međice našlo se oko 40 plivača različitih uzrasta.

foto: Promo

U ženskoj konkurenciji pobedu je odnela Reka Varga iz plivačkog kluba iz Bečeja sa postignutim vremenom od 15 min 29' 31", drugo mesto zauzela je Adel Tandi, iz plivačkog kluba Kanjiža, a treće mesto Tamara Mesaroš, takođe iz plivačkog kluba Kanjiža, dok je u muškoj konkurenciji pobedu odneo Dragan Mirkov iz plivačkog kluba Proleter Zrenjanin sa sjajnim rezultatom 15 min 10' 56'', drugo mesto pripalo je Tamašu Fabijanu iz plivačkog kluba Kanjiža dok je treće mesto osvojio Kornel Balog, takođe iz Kanjiže.

U muškoj konkurenciji, u trci na 2,5 km prvo mesto zauzeo je Farkaš Tamaš iz plivačkog kluba Maraton, Bačka Topola, drugo mesto pripalo je Nikoli Adžiću iz Plivačkog kluba 11. april Beograd, dok je Boško Adžić, takodje iz plivačkog klluba 11. april Beograd, osvojio treće mesto.

1 / 4 Foto: Promo

Najmlađi takmičar na ovogodišnjem plivačkom maratonu bio je desetogodišnji Aleksa Maksimović, dok je najstariji plivač bio gost iz Mađarske, Deže Melkum koji je nedavno napunio 81 godinu.

(Promo tekst - Foto: Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track