VATERPOLO KLUB STARI GRAD SLAVI 13 GODINA POSTOJANJA: Pomoći klubovima u Beogradu da se razvijaju! Spremni smo i pojačani za novu sezonu! Borimo se za Jadransku A2 ligu!
Foto: Promo

VATERPOLO KLUB STARI GRAD SLAVI 13 GODINA POSTOJANJA: Pomoći klubovima u Beogradu da se razvijaju! Spremni smo i pojačani za novu sezonu! Borimo se za Jadransku A2 ligu!

Sport -

Vaterpolo klub Stari Grad obeležio je ove godine jubilej, i to 13 godina od osnivanja i postojanja, a posebno su ponosni na poslednje 4 godine i zlatne rezultate koje su postigli u tom periodu:

-Posebno ističemo i veoma smo ponosni na poslednje 4 godine, kada su ostvareni najbolji rezultati u klubskoj istoriji: osvojeno je prvo mesto u prvoj A ligi Srbije 2016/2017, formirane sve takmičarske kategorije u mlađim selekcijama, poboljšan stručni štab sa eminentnim trenerima kako u seniorskom delu, tako i za mlađe kategorije, organizovan vaskršnji turnir VK Starog Grada gde je poseban fokus na razvoj vaterpola i mlađih kategorija i učestvovanje svih relevantnih klubova iz Srbije, i regiona Balkana - kaže Srđan Bukilica, Predsednik VK Stari Grad.

Bukilica otkriva planove za sezonu 2018/19:

- Tokom prethodne 4 godine, pažljivo smo pripremali rast i razvoj kluba, nismo želeli da imamo razvoj, koji će biti brz i posle određenog perioda nestabinost, što je bio iskustveni slučaj sa raznim vaterpolo klubovima. Prvi put u istoriji kluba želje čelnika bile su da se u ovoj sezoni ode i korak dalje u takmičarskom smislu i oprobamo u jačoj Jadranskoj A2 ligi. Stručni štab je pripremio program, koncept tima i željena pojačanja. Mogu sa ponosom da kažem da smo imali jako dobar prelazan rok, gde smo dobili odlična pojačanja za adekvatne pozicije i time samo ojačali podmlađeni tim iz prethodne sezone - kaže Bukilica i dodaje:

- Želim da pomenem iskusnog Darka Aleksića, mladog reprezentativca Srbije Mirkovića, 3 mlada reprezentativca iz Crne Gore, kao i 2 reprezentativca Irana, koji su na prethodno održanim azijskim igrama sa svojom reprezentacijom osvojili visoko 3. mesto.

Za predstojeću sezonu prijavljeni su za Jadransku A2 ligu, a pripremali su se temeljno, od stručnog štaba i pojačanja, pa sve do organizacije i finansijskih sredstava.

- Tokom trajanja EP u Barseloni dobili smo vesti da će do proširenja A2 lige doći sigurno, ali samo sa jednim klubom iz Srbije i jednim iz Hrvatske. Nažalost vesti su bile veoma loše za nas, taj jedan klub nije bio VK Stari Grad. Zašto je to tako, ne znam ? Znam da su svi klubovi iz Hrvatske i Crne Gore u jadranskoj ligi, bilo da je A1 ili A2, samo klubovi iz Srbije nisu. Verovao sam do samog početka sezone da ipak može doći do pozitivnog ishoda i učestvovanja u A2, ali se to nije desilo - kaže Bukilica.

foto: Promo

VK Stari Grad se sada sprema za predstojeću takmičarsku sezonu u prvoj A ligi, kao i takmičenja u Kupu Srbije, sa, kako ističu,"jedinim ciljem - da ostvare što bolji rezultat i da odigraju što više "teških" utakmica sa klubovima iz Jadranske lige, kako bi videli domete novo formiranog tima.

- Ako kroz takmičenje uspemo da ostvarimo poziciju broj 7, to će biti direktan ulaz u Jadransku A2 ligu - zaključuje predsednik VK Stari Grad.

On se osvrnuo i na stanje vaterpola u Srbiji.

- Posle osvojenog zlata u Barseloni, predsednik VSS je imao veoma dobru konferenciju za štampu, gde je naveo niz dobrih stvari i planova, koje želimo da podržimo i da mu pomognemo da se ključne stvari za razvoj vaterpolo sporta ostvare, medju kojima su da se izvrši kategorizacija klubova, da se vidi ko stvara vrhunske igrače, ko postiže vrhunske rezultate, a ko postoji komercijalno i rekreativno - navodi Bukilica.

On dodaje da klubovi širom Srbije imaju bolje uslove za rad, dok je u Beogradu najteže i tu je potrebna kategorizacija, jer postoji malo bazena, a mnogo klubova.

- Moja posebna molba i apel, da uloži sav svoj nesumnjiv autoritet i napor da pomogne klubovima u Beogradu, posebno onim klubovima koji žele da idu napred i da se razvijaju, kako bi ostvarili određene rezultate, za razvoj vaterpolo sporta, kako se ne bi vaterpolo sport u Beogradu oslanjao samo na Partizan i Crvenu Zvezdu. U slučaju da mu je potrebna naša podrška i pomoć, Predsedniku VSS i njegovom timu stojimo na raspolaganju- kaže Bukilica u ime VK Stari grad.

(Promo - tekst / Foto:Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track