NOVI MERIDIAN TEREN Srbija je stvarno zemlja košarke
Foto: Promo

NOVI MERIDIAN TEREN Srbija je stvarno zemlja košarke

Sport -

Svetsko prvenstvo u košarci opet je privuklo veliki broj najmlađih na terene, a Meridian je potpuno renovirao jedan teren na Novom Beogradu i otvorio ga zajedno sa Nikolom Jovanovićem, košarkašem Crvene zvezde. Sada budući asovi mogu u potpunosti da uživaju u svim čarima igre između dva obruča.

Nekada su tereni bili prepuni mališana koji su bacali na koš. Lopte su se gulile do krajnjih granica, a sada su došla neka druga vremena.

foto: Promo

Sve se više virtuelno bave sportom, ali i dalje je veliki broj onih koji igraju basket u kraju i zamišljaju da su novi Jokići, Bogdanovići, Teodosići... Idol nešto starijih bio je sadašnji selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević, koji neke nove asove predvodi u Kini do medalje na Mundobasketu.

Imao je od koga i da uči kako se to radi, jer je Svetislav Pešić sa nacionalnim timom osvajao i evropsko i svetsko zlato. Upravo je Meridian zajedno sa legendarnim trenerom u njegovom rodnom Pirotu pokrenuo niz lepih priča.

foto: Promo

Nastavak stiže sa Novog Beograda! Meridian je potpuno renovirao i opremio teren u ulici Jurija Gagarina 175, i otvorio ga zajedno sa centrom Crvene zvezde Nikolom Jovanovićem, koji je cele pripreme proveo sa reprezentacijom i najbolje zna koliko su “orlovi” spremni da obraduju naciju.

Meridian je to uradio na svoj način! Stigli su novi koševi i mrežice, izbledele linije su opet vidljive, dok je teren potpuno osvežen bojama Meridiana, a najmlađe je najviše obradovao veliki broj lopti koje im je Jovanović podelio. Za neke nove generacije i buduće asove pod obručima.

Njihova sreća i osmeh su sigurno najveća pobeda i nešto neprocenjivo, kao trojka u poslednjoj sekundi da se zaokruži sjajno popodnevno druženje. Jedno je sigurno - žitelji Novog Beograda u bloku 44 dobili su novo omiljeno mesto za okupljanje, a dobro poznato tapkanje lopte i šutiranje na koš gotovo da neće prestajati na ovom terenu.

foto: Promo

- Mnogo mi je drago i počastvovan sam što me je Meridian pozvao da zajedno otvorimo ovaj teren. Baš je lepo videti ovoliko mladih sa košarkaškom loptom. Promenila su se vremena, danas ih nema toliko na terenima i zato mislim da smo uradili pravu stvar. Bitno je i lepo da se najmlađi bave sportom, a ako se odluže za košarku onda mi je još draže. I u budućnosti ću sa zadovoljstvom biti deo Meridian akcija. Teren smo otvorili u pravo vreme dok naši košarkaši igraju na Svetskom prvenstvu i verujem da će ostvariti cilj i iz Kine se vratiti sa medaljom - poručio je Nikola Jovanović.

I mi verujemo u uspeh "orlova", kao što verujemo da će na Meridian terenu stasati neki novi klinci kojima će narandžasta lopta biti neizostavni deo odrastanja.

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track