ĐOKOVIĆ I NADAL U PARIZU I LONDONU KROJE ATP LISTU: Bitka za tron ko pobedi, kao prvi čeka novu godinu!
Foto: Profimedia, EPA

Usijanje

ĐOKOVIĆ I NADAL U PARIZU I LONDONU KROJE ATP LISTU: Bitka za tron ko pobedi, kao prvi čeka novu godinu!

Sport -

Ukoliko Nole slavi u Francuskoj, a na završnom turniru u Engleskoj bude ispred Španca, dočekaće 2020. kao najbolji teniser planete. Nadal od sledećeg ponedeljka prvi, nadamo se - privremeno

Novak Đoković će još ove nedelje biti broj jedan na ATP listi, Rafael Nadal će od narednog ponedeljka preuzeti liderstvo, ali to je tek uvod u žestoku bitku za novogodišnji tron!

O tome ko će proslaviti Novu godinu „na vrhu jelke“ odlučiće mastersi u Parizu i Londonu. Međutim, Nole, čak i ako trijumfuje u Bersiju, neće imati dovoljno bodova da zadrži vrh ATP liste.

Naime, on će izgubiti 1.600 prošlogodišnjih bodova (600 iz Pariza i 1.000 iz Londona), koji će biti obrisani. Ima dosta kombinacija, ali Srbin najpre mora da pokori prestonicu Francuske, jer ako bi to uradio Nadal, sve bi bilo gotovo. U drugoj opciji, nije mu potrebna titula, ali bi tada Nadal morao da ispadne mnogo ranije.

I onda na red dolazi London, gde će pasti konačna odluka. Da pojednostavimo, Đokoviću bi bilo najbolje da podigne pehar u Parizu i potom u Londonu bude ispred Nadala. Tradicija u Francuskoj je debelo na strani našeg tenisera, pošto je slavio četiri puta, a Španac nijednom. I prošle godine je Đoković bio najbolji.

foto: Profimedia

Projekcija žreba govori da u trećem kolu može da se sastane sa Švarcmanom ili Edmundom, u četvrtfinalu s Cicipasom ili Bautistom Agutom, u polufinalu s Medvedevom ili Timom, a u finalu s Nadalom.

Neverovatno NOLE, RODŽER I RAFA 36 GODINA U TOP TRI

Dominacija „velike trojke“ svetskog tenisa Đokovića, Federera i Nadala izgleda još monstruoznije kad se pogleda statistika.

Njih trojica ukupno su na prva tri mesta ATP liste proveli 36 godina! Švajcarac je sakupio 733 nedelje, Španac 585, a Srbin 554 sedmice.

Štedi telo FEDERER ODUSTAO OD PARIZA

Rodžer Federer odlučio je da ne nastupi na mastersu u Parizu. Švajcarac je svoj stav saopštio dan nakon što je osvojio desetu titulu na turniru u Bazelu, ukupno 103. trofej u karijeri.

- Žao mi je, ali moram da poštedim sebe, jer želim da igram što duže na ATP turu. Izvinjavam se francuskim navijačima. Vidimo se naredne godine na Rolan Garosu - rekao je Federer.

(Kurir.rs / Predrag Gajić / Foto:Profimedia, EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track