Sportski direktor FK Vojvodina Lazetić: Veoma je pohvalno što gradonačelnik Vučević prepoznaje važnost ulaganja u sport
Foto: Damir Dervišagić

Sportski direktor FK Vojvodina Lazetić: Veoma je pohvalno što gradonačelnik Vučević prepoznaje važnost ulaganja u sport

Sport -

Sportski direktor FK Vojvodina Nikola Lazetić kaže da ne smemo da dopustimo da naša deca nemaju dobre uslove za sport, te da mu je "veoma drago što u Novom Sadu postoje velika ulaganja u tu oblast i što se vodi računa o tome".

- Posebno želim da pohvalim gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića koji je i sam otac i koji suštinski zna i oseća od kolikog je značaja bavljenje fizičkom aktivnošću za mlade. Važno je da se i pored izdvajanja iz budžeta pomaže sportu, posebno u manjim mestima kakvo je Kovilj. Zato mi je izuzetna čast i zadovoljstvo što sam ovde danas, na preporuku gradonačelnika da doniram sportsku opremu našim mladim fudbalerima. Sve ovo je zahvaljujući Gradu Novom Sadu i gradonačelniku, jer pored izdvajanja iz budžeta, Grad neguje dobre odnose sa privrednicima i društveno-odgovornim kompanijama i pojedincima, i na taj način, i mi proslavljeni sportisti možemo da pomognemo kad nam se ukaže na to. Zajedničkim snagama nastavljamo da se zalažemo za našu decu i da u ovoj zemlji mladi nalaze svoju sreću, prosperitet i da ostaju tu gde su rođeni. Zato hvala svima onima u političkim foteljama poslednjih godina koji se svakog dana trude da nam naprave bolji ambijent za našu decu i njihovo srećnije odrastanje, kao i ostanak u Srbiji - istakao je Lazetić.

On dodaje da je , kada je o deci reč, za njihov pravilan razvoj i srećno odrastanje najvažnija psihofizička spremnost, snaga i zdravlje.

- Ono što najsveobuhvatnije pomaže deci da se pravilno razvijaju jeste sport, tako da bih, kao neko ko je celog života u sportu, želeo da preporučim svima da decu što ranije uključuju u tu vrstu aktinosti. Naravno, nekada roditelji nisu u mogućnosti da isprate sve zahteve aktivnog treniranja svojih najmlađih, i nakon uključivanja u neki klub, na žalost, deca sve ređe dolaze, a nekad i potpuno prestanu sa treninzima zbog te materijalne komponente - smatra Lazetić.

Grad Novi Sad/ Foto: Damir Dervišagić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track