Ovo su najbolji saveti kako da uštediš za iPhone 11 Pro?
Foto: Shutterstock

Ovo su najbolji saveti kako da uštediš za iPhone 11 Pro?

Sport -

Poput drugih stvari, i štednju je moguće naučiti. Predstavljamo šest jednostavnih trikova koji će ti pomoći u tome:

1) Piši koliko trošiš. Koliko puta ti se dogodilo da dođe 20. u mesecu, a ti ne znaš gde si potrošio/la novac. Uvek se setimo onih krupnijih stvari – televizor, patike, nameštaj, ali nemamo predstavu kada su u pitanju sitni troškovi, jer upravo ti mali troškovi prave najveću potrošnju.

2) Plaćaj gotovinom. Plaćanje karticom deluje jednostavnije i praktičnije, ali plaćanje gotovinom pruža bolji pregled potrošnje.

3) Odvoj novac sa strane. Iste sekunde kada primiš platu, skloni određenu svotu koju želiš da uštediš. Taj novac za tebe ne postoji i najbolje je da stoji kod neke osobe od poverenja, ukoliko već ne veruješ sebi. Počni od manje sume, a ukoliko uslovi dozvole, povećavaj iznos.

4) Pre svake kupovine razmisli da li ti je ta stvar zaista potrebna. Da li ti je potreban šesti par patika, da li ćeš zaista koristiti tu traku za trčanje koju si poručio/la itd… Odvoj potrebe od želja.

5) Pretvori loše navike u nešto korisno. Za svaku lošu naviku stavljaj sa strane određenu svotu novca. Recimo, za svako kašnjenje 100 dinara, za svako jelo posle devet uveče 200 dinara. Na taj način popravićeš sebe i uštedeti novac.

6) Ukoliko iz određenog razloga ne možeš da uštediš, bilo zbog visokih troškova života ili zato što jednostavno ne umeš da štediš, preporučujemo ti Mozzart Lucky Super 6. Stvar je jednostavna – 1. oktobra imaš mogućnost da učestvuješ u nagradnom takmičenju tako što ćeš odabrati svojih srećnih šest brojeva, a najbolji će biti nagrađeni mobilnim telefonom iPhone 11 Pro. Srećno!

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track