Najnovije vesti

PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE SPORTA: Prvi trofej "Borca" i medalje Beneša na jednom mestu u Banja Luci (KURIR TELEVIZIJA)

Sport

U Republici Srpskoj, u Sportskom centru "Borik" otvoren je "Muzej sporta". Pehari, medalje, dresovi i lična oprema Banjalučana koji su ostvarili međunarodne uspehe izloženi su posetiocima ovog jedinstvenog prostora.

Posetioci kroz ovaj muzej imaju priliku da saznaju neverovatne priče o istrajnosti, odricanju i uspehu legendarnog Marijana Beneša, banjalučkih olimpijaca, fudbalera Borca i mnogih drugih sportista iz grada na Vrbasu.

- Banjaluka je grad sporta, grad šampiona, grad trofeja - započinje priču o muzeju direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić.

Najzaslužniji što je banja Luka dobila muzej su sami sportisti. Među interesantnim stvarima koji se mogu videti u "Muzeju sporta" nalazi se i prvi trofej fudbalskog kluba "Borac".

Ideja o otvaranju "Muzeja sporta" dugo je postojala, ali je tek sada došlo do realizacije.

-Sama Banja Luka je iznedrila jako puno trofeja, puno sportista, puno trofeja sa olimpijada, svetskih prvenstava i želja svih nas je bila da sve to predstavimo javnosti - kaže struični saradnik Željko Tica.

Iz muzeja se nadaju da će ocvo biti novaq turistička atrakcija Banja Luke, ali i inspiracija mladim sportistima da pokušaju da postignu ili čak prestignu uspehe prethodnika.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...