PRAVA POSLASTICA ZA SVE LJUBITELJE SPORTA: Prvi trofej "Borca" i medalje Beneša na jednom mestu u Banja Luci (KURIR TELEVIZIJA)

Sport -

U Republici Srpskoj, u Sportskom centru "Borik" otvoren je "Muzej sporta". Pehari, medalje, dresovi i lična oprema Banjalučana koji su ostvarili međunarodne uspehe izloženi su posetiocima ovog jedinstvenog prostora.

Posetioci kroz ovaj muzej imaju priliku da saznaju neverovatne priče o istrajnosti, odricanju i uspehu legendarnog Marijana Beneša, banjalučkih olimpijaca, fudbalera Borca i mnogih drugih sportista iz grada na Vrbasu.

- Banjaluka je grad sporta, grad šampiona, grad trofeja - započinje priču o muzeju direktor Sportskog centra "Borik" Nenad Talić.

Najzaslužniji što je banja Luka dobila muzej su sami sportisti. Među interesantnim stvarima koji se mogu videti u "Muzeju sporta" nalazi se i prvi trofej fudbalskog kluba "Borac".

Ideja o otvaranju "Muzeja sporta" dugo je postojala, ali je tek sada došlo do realizacije.

-Sama Banja Luka je iznedrila jako puno trofeja, puno sportista, puno trofeja sa olimpijada, svetskih prvenstava i želja svih nas je bila da sve to predstavimo javnosti - kaže struični saradnik Željko Tica.

Iz muzeja se nadaju da će ocvo biti novaq turistička atrakcija Banja Luke, ali i inspiracija mladim sportistima da pokušaju da postignu ili čak prestignu uspehe prethodnika.

OVDE MOŽETE DA PRATITE UŽIVO KURIR TV

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track