DANAS SAZNAJEMO IME NOVOG POGLAVARA

EPISKOPI OBOŽAVAJU CRVENU ZVEZDU! Raković: Utakmica sa Milanom UBRZAVA izbor patrijarha? (KURIR TELEVIZIJA)

Sport -

Sveti arhijerejski Sabor SPC na kome će biti izabran novi 46. patrijarh SPC, održava se danas u kripti Hrama svetog Save sa početkom u 12 sati, a pre toga u 9 časova počela je Sveta liturgija sa prizivom Svetog duha, uobičajena za početak svakog Sabora, potvrđeno je u Patrijaršiji SPC.

Ovim povodom gost na Kurir televiziji bio je istoričar Aleksandar Raković, koji je rekao da postoji mogućnost da ime novog poglavara saznamo ranije.

-Sigurno ćemo danas saznati ime novog poglavara Srpske pravoslavne crkve. Večera je zakazana u načelu za 19 časova, ali ona može da se pomeri. Prema njoj se ne može određivati kada će biti završen Sabor, ali moguće da će biti i pre i da će naši arhijereji, koji se brinu o svim nacionalnim pitanjima, moći posle izbora novog patrijarha da se posvete jednom velikom spektaklu, a to je utakmica između Zvezde i Milana. Mnogi episkopi su navijači Crvene zvezde, tako da će im sigurno biti drago da posle jednog tako važno završenog posla imajui priliku da prisustvuju tako velikim događajima - kaže istoričar Aleksandar Raković.

OVDE MOŽETE PRATITI UŽIVO KURIR TELEVIZIJU

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track