Piksi na Besplatnoj školi fudbala: Deco, uživajte u igri!
Foto: Promo

Piksi na Besplatnoj školi fudbala: Deco, uživajte u igri!

Sport -

Selektor sa celim stručnim štabom iznenadio polaznike Mozzartove školice na prvom treningu

Jedan dečak uklizava kao Stefan Mitrović kod Ronaldovog šuta. Drugi proslavlja pogodak kao Aleksandar Mitrović kada je postao rekorder po broju golova u nacionalnom timu. I nekoliko devojčica na terenu Mladog Mabata sanja isti san, jer u Mozzartovoj Besplatnoj školi fudbala sva deca dobijaju jednaku šansu. I svako od njih se na prvom treningu osetio kao reprezentativac, jer ga je vodio – selektor lično! Dragan Stojković Piksi iznenadio je neke nove “orliće” koji su pred stručnim štabom A selekcije raširili krila ka ostvarenju svojih snova.

Mališani uzrasta od 7 do 10 godina podno Zvezdarske šume dobili su vetar u leđa kao da su trenirali u Staroj Pazovi, pošto su u ovu idiličnu bazu škole “Trening plus” stigli i Saša Ilić, Goran Đorović, Bratislav Živković. Strujala je energija kao pred nastavak kvalifikacija za Mundijal u Kataru, klinci su upijali savete legende jugoslovenskog fudbala, pokušavali su da skinu poteze “Maradone sa Istoka” o kome su im roditelji pričali bajke.

Prijem, kontrola, pas. ’Ajde prvo bazične pokrete da vidim!

Deca danas samo na “jutjubu” mogu da vide poteze majstora igre petom i pete Zvezdine zvezde, a osnovci iz Mozzartove školice zamenili su telefone pravim doživljajem.

Fudbal je životna škola, a treneri na prvom mestu imaju veliku odgovornost da ih izvedu na pravi put. Da ih vaspitaju i uče kako da budu dobri ljudi. Zadatak svih ovih klinaca je samo da uživaju sa loptom, koja je najvažnija igračka u ovom uzrastu. Deca treba da se igraju, ne da se takmiče. To nije prioritet u ovom uzrastu. Treba da uživaju, da pokušaju da savladaju tehničke stvari koje su važne. Imaju dovoljno vremena da shvate da fudbal može biti i životni poziv – potrudio se Piksi da približi deci suštinu školice i sporta uopšte.

U Mozzartovim Besplatnim školama počela je igra, a ne mali Mundijal. Osmesi su u statistici važniji od golova i asistencija.

Mnogo sam srećan što postoji ovoliko entuzijazma da se deca privuku na sport, to je nešto najlepše u njihovom uzrastu. Želimo da damo punu podršku Mozzartu i svim trenerima, sve je ovo impresivno. To što su treninzi besplatni je za svaku pohvalu, jer se na taj način pruža šansa svima. Počeci treba da ostanu u najlepšem sećanju. Ja u Radničkom iz Niša nisam morao da zavlačim ruku u džep za članarinu, bio sam dobrodošao na svakom treningu. Nebitno je kako se ko zove i kakvog je statusa, sva deca zaslužuju priliku. Projekat Besplatnih škola je putokaz ostalim ljudima koji žele da se bave ovakvom vrstom posla, odnosno zadovoljstva – pričao je selektor, dok se pored njega kontrljalo mnogo lopti.

Deca su sjajno odigrala uloge malih reprezentativaca pred onim pravim stručnim štabom Srbije, a Piksi se na kraju našalio da će za desetak godina proveriti ko je ušao u nacionalni tim:

Možda se i neki Mesi krije na ovom brdu, nikad se ne zna!

1 / 9 Foto: Promo

SLEDI ŠKOLA ODBOJKE

Besplatna škola fudbala „Trening plus“ bila je inspiracija za ceo projekat, a ideologija da „talenat nema cenu“ sada se širi i ka drugim sportovima i gradovima... U Nišu je pokrenuta škola košarke, na kojoj su jedan trening vodili Stefan Jović i Željko Rebrača, u Aranđelovcu je Ratko Nikolić uz pomoć Dragana Škrbića i Vladimira Cupare odredio polaznike Besplatne škole rukometa.

Posle praznika, sledi i škola odbojka za devojčice, a otvoreni čas sa Vesnom Čitaković je na programu 8. maja u SC „Master“ u Zemunu. Prijave su na besplatneskolesporta@mozzartsport.com do 6. maja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track