ZLATIBOR PLANINA IDEALNA ZA DECU: Brojne aktivnosti opčiniće svakog mališana
Foto: Youtube Printscreen

ZLATIBOR PLANINA IDEALNA ZA DECU: Brojne aktivnosti opčiniće svakog mališana

Sport -

Zlatibor je planina za svakoga, pa i za decu. On srdačno pruža ruke svima koji su radi da makar na nekoliko dana prepuste svoj život potpunoj relaksaciji i uživanju. Zlatibor je na vreme shvatio da i najmlađima treba priuštiti nezaboravno vreme na planini dok roditelji pune baterije za nove predstojeće izazove.

Roditeljstvo nije nimalo lak zadatak i mnogi veliki umovi govorili su da je ono zapravo jedan od najtežih poslova koji postoje. I roditeljima je nekad preko potreban odmor, ali taj odmor često uključuje i nemirne vragolane. Zlatibor je doskočio izazovu sa puno samopuzdanja i možemo vam sa ponosom priznati da je i te kako uspeo u tome. Brojne zabavne aktivnosti za decu opčiniće svako dete bilo da na Zlatibor idete tokom zime, leta, proleća ili jeseni.

Naravno, sama priroda na Zlatiboru je prelepa i pruža bezbroj mogućnosti da vašem detetu ne bude dosadno. Osim standardnih atrakcija koje su na Zlatiboru bile dostupne i pre nekoliko godina danas ima i noviteta koji će oduševiti svako dete.

Da ne dužimo previše, odlučili smo da vam predstavimo neke od njih i damo praktične savete kako da što kvalitetnije iskoristite porodični odmor sa svojom decom.

Atrakcije na Zlatiboru za decu

Pored brojnih sređenih parkova za decu, luna parka u centru Zlatibora, sankališta i mogućnosti vožnje kvadom ili uživanje u jahanju konja, Zlatibor ima čak tri tematska parka za decu koja se prostiru na ogromnim površinama i prilagođena su deci svih uzrasta.

Avantura park Zlatibor

Avantura park je zanimljiv deci svih uzrasta, ali i odraslima. Sa brojnim preprekama za male anvanturiste i odličnom lokacijom gotovo u samom centru Zlatibora, Avantura park privlači sve više posetilaca.

Ono što je mnogim roditeljima važno jeste i to što u sklopu Avantura parka postoji i parking gde možete bezbedno ostaviti svog četvorotočkaša i uživati sa decom na miru i bez brige.

Park je zaista sa pažnjom uređen i prostire se na čak 4 hektara ispunjenja borovom šumom. Sam boravak u borovoj šumi i vama i vašem detetu donosi brojne prednosti za psiho- fizičko zdravlje. Mašta, snalažljivost i taktičnost glavne su osobine koje će vašem detetu i vama biti potrebne za prevazilaženje brojnih prepreka.

Prepreke su podeljene prema uzrastu deteta, pa ne morate da brinete da li je određena staza prilagođena baš vašem detetu, jer ona to sigurno jeste.

Ograničenje za decu nije po godinama već po visini sa podignutim rukama.

Naime, deca čija visina sa podignutim rukama ne prelazi 130 cm neće moći da uživaju u avanturama, ali će moći da posmatraju i druže se sa drugom decom. U sklopu parka postoji i restoran gde se sa decom ili bez njih možete na miru osvežiti uživajući u prelepom vazduhu borove šume.

Cene su pristojne i kreću se od 600 do 1700 dinara koliko košta karta za odrasle. Postoji i mogućnost kupovine porodične karte po povoljnijoj ceni. Zaista fantastično mesto za male i velike avanturiste.

Dino park Zlatibor

Dino park je nešto sasvim novo na Zlaiboru i definitivno su deca oduševljena njime. Mnoštvo različitih sadržaja za decu, od mini avantura parka, preko dela sa životinjama i dela sa igrama za najmlađe, Dino park na Zlatiboru garantuje dobru zabavu kako za decu tako i za roditelje.

Park takođe ima svoj parking i nalazi se nedaleko od centra i čuvenog jezera.

Ima zaista mnogo sadržaja koji su namenjeni svim uzrastima i na svakom možete dobtiti informacije i pomoć od izuzetno ljubaznih zaposlenih u parku.

Takođe i ovde se možete na kratko odmoriti i osvežiti, ako vam je to potrebno u restoranu ili kafiću u sklopu parka.

Neki od sadržaja u Dino parku su:

Veštačka stena Zip Line Dečiji zip line Dečije dino selo Air Soft Streličarstvo Kvadovi za decu Jahanje konja Mini Zoo vrt Tubing Pikado football

Fantastično zar, ne? :)

El paso city

Doživite iskustvo posete indijanskom selu i kaubojskom gradu na samo nekoliko minuta vožnje od centra Zlatibora. Čitav kompleks udaljen je nekih petnaestak kilometara od samog centra Zlatibora, ali je svakako vredan posete. Deci svih uzrasta je ovaj sasvim drugačiji tematski park i te kako zanimljiv.

Čitav prostor podeljen je u tri celine:

kaubojski grad indijansko selo zlatiborski zaseok

Ovo je prostor zamišljen tako da spoji različite kulture, različito vreme i različite nacije u jednu celinu. Čini se da je zamisao uspešno realizovana. U sklopu parka nalazi se i mini parkić za decu, restoran i stari vagon u kome deca obožavaju da se sakrivaju.

Sve je potpuno drugačije nego ono na šta ste i vi i vaša deca navikli, uređeno je sa dosta pažnje i definitivno će biti atrakcija koju turisti obožavaju.

Deca vole da se ljuljaju u šerifovoj stolici, slikaju se u kočijama ili ispred zatvora. Tu su ljubazni domaćini, i pravi šerif da upotpune ugođaj svim posetiocima El paso grada.

Ova tri zabavna parka nisu jedino što Zlatibor ima da priušti razigranom i veoma zahtevnom detetu.

Tu su i autići na iznajmljivanje na kraljevom trgu, bazeni, kupališta u blizini... Za one koji vole da istražuju i borave u prirodi neponovljivo je iskustvo za dete poseta Stopića pećine ili Gostiljskih vodopada.

Za piknik i izležavanje na beskrajnim livadama, Zlatibor je idealan.

Retko koja planina ne samo kod nas već i u svetu može da se pohvali ovako kvalitetnom i širokom ponudom aktivnosti namenjenih deci.

Ukoliko vam treba smeštaj na zlatiboru ukucajte na guglu apartmani Zlatibor i pronaći ćete par kvalitetnih sajtova koji imaju veliki izbor apartmana.

Da li ste već rezervisali vaš smeštaj na Zlatiboru?

(Promo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track