01:38

PRIMER SOLIDARNOSTI: Sportski klubovi na Balkanu pružaju utočište Ukrajinskim sportistima

PRIMER SOLIDARNOSTI

SVAKA ČAST! Sportski klubovi na Balkanu pružaju utočište Ukrajinskim sportistima

Sport -

Ukrajinski sportisti u bekstvu dočekani u klubovima u Bosni i Bugarskoj.

Sportski klubovi na Balkanu pružaju utočište, obuku i takmičenje za sportiste koji beže od ruske invazije na Ukrajinu u još jednoj demonstraciji globalne solidarnosti.

U bosanskom Mostaru, Anita Glibić, direktorica Studentskog odbojkaškog kluba (SOK), rekla je da nisu očekivali nikakav odgovor na njihovu ponudu pomoći, ali da sada ugošćuju sedam igrača iz ukrajinskog kluba Balta.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Članica Balte Olha Kačur rekla je da im je bilo drago što su stigli na sigurno, iako ona i njene kolege nisu znali kuda idu, niti bilo šta o Mostaru.

"Niko ko je pobegao iz Ukrajine nema plan za svoju budućnost, rekla je Kačur "jer ne znamo kada će se ()rat završiti" i dodala da se oseća krivom jer je stigla na sigurno kada su prijatelji i porodica još uvek bili u opasnosti.

Još četiri člana Balte su na putu za Mostar gdje će dobiti smještaj, obroke i obuku.

kurir tv
foto: Kurir televizija

Jedna od novopridošlih, 14-godišnja Saša Groza, pobedila je na takmičenjima u Odesi, sanja da jednog dana pobedi na Australijan openu, i ugleda se na prvu britansku Emu Raducanu.

Ona ceni prijateljsku dobrodošlicu Varne, ali ne može sasvim da shvati šta se dogodilo. „Naši očevi su ostali u Ukrajini, naše bake, dede su ostali u Ukrajini. To je veoma tužno.

Bugarski teniski savez je do sada pomogao oko 12 porodica sa mladim teniserima. Planira da ih uključi u nacionalne turnire bez prethodne registracije.

Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Bonus video:

01:42

Tumbaković otkrio detalje gostovanja u Maksoviziji: ĐINĐIĆ POTPUNO ZASENIO CECU!?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track