HUMANOST NE ZNA ZA GRANICE: Kompanija Meridian, KK FMP i Streetball 3x3 elite udružili snage i pomogli Ognjenu Koldžiću!
Foto: Promo

HUMANOST NE ZNA ZA GRANICE: Kompanija Meridian, KK FMP i Streetball 3x3 elite udružili snage i pomogli Ognjenu Koldžiću!

Sport -

Pomozi onima kojima je pomoć potrebna - rečenica koju čujemo tako često da ponekad pomislimo da je samo fraza.

Ipak, kompanija Meridian, KK FMP Meridian i Streeball 3x3 elite pobrinuli su se da ne ostane sve na rečima, već da konkretnim delima pomognu Ognjenu Koldžiću, desetogodišnjem dečaku koji boluje od autističnog spektra, koji karakteriše poremećaj u komunikaciji i socijalnim veštinama.

meridijan
foto: Promo

Tim povodom u hali FMP Meridiana održan je humanitarni 3x3 turnir i to u tri kategorije: juniori, košarkaši u kolicima i seniori. Na samom turniru bilo je oko 250 učesnika, a nakon celog dana igre - dobili smo i pobednike.

U kategoriji juniora slavila je ekipa "Potpuno svejedno", koja je pobedila "Flash" rezultatom 21:11. U kategoriji košarkaša u kolicima, slavila je KKK Crvena zvezda protiv KKK Soko (2:1). Kada se radi o seniorima, klasu su pokazali igrači "Uba", koji su u velikom finalu pobedili goste iz Austrije, odnosno tim "Grac" sa 21:13.

Ali, ono što je bitnije od rezultata jeste da je pomoć za Ogija skupljena i da je humanost zapravo pravi pobednik.

U tome je pomogao i Marko Petrović, tim menadžer KK FMP Meridiana, koji je "odelo zamenio dresom" i još jednom podsetio ljubitelje basketa 3x3 na svoj talenat.

meridijan
foto: Promo

- Imam iskustva u igranju basketa 3x3, od ranije. Sada sam deo stručnog štaba, tako da mi je sve to bilo dodatni motiv da pomognem u ovoj humanitarnoj akciji. Takođe, mogu da kažem da se kompanija Meridian uvek odaziva za sve akcije ovakvog karaktera, pomogla je i našem klubu i mislim da to radi na sjajan način - rekao je Marko Petrović.

Ispred kompanije Meridian, govorio je direktor marketinga, Damjan Stamenković, koji je istakao da je svim predstavnicima ove domaće grupacije čast da prisustvuju ovakvim događajima.

- Drago nam je što smo došli da podržimo humanitarni turnir u organizaciji Streetball 3x3 elite. Meridian se već više od 15 godina bavi humanitarnim aktivnostima, tako da će se i ubuduće odazivati na ovakve akcije, a ako ćemo ovim dešavanjem pomoći izlečenju malog Ognjena - naše srce će biti još punije - rekao je Damjan Stamenković.

Ispred Streetball 3x3 elite, govorio je Petar Hranisavljević.

- Veoma sam zadovoljan kompletnom organizacijom turnira. Sve ekipe koje su se prijavile su došle, što je stvarno retkost u Srbiji. Sa nama su bile 24 seniorske ekipe, 15 juniorskih, a čak i dve ekipe košarkaša u kolicima. Ovde smo se svi okupili zbog malog Ogija, što je fantastično i nadamo se da će se potrebna suma novca brzo sakupiti. Takođe, bez Meridiana ovaj turnir ne bi mogao da se održi, tako da smo im veoma zahvalni - rekao je Hranisavljević.

Bilo kako bilo, svi koji su se ove nedelje našli u FMP sportskoj hali pokazali su da zajedništvo, humanost i sport uvek donose dobar rezultat.

Pomozimo Ognjenu!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1240 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1240 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381548-21

Uplatom na devizni račun: 160600000138151038

IBAN: RS35160600000138151038

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Promo tekst

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track