ZA “MIR U GLAVI I VATRU U SRCU” BUDUĆIH ASOVA: Fondacija Mozzart otvorila teren Saletu Đorđeviću
Foto: Promo

ZA “MIR U GLAVI I VATRU U SRCU” BUDUĆIH ASOVA: Fondacija Mozzart otvorila teren Saletu Đorđeviću

Sport -

Legendi srpske košarke posvećen teren na kojem je sa ekipom iz kraja zavoleo basket

Zbog trojki čuvenog Saleta Đorđevića nacija je bezbroj puta bila ponosna, radovali smo se i medaljama koje je kao selektor osvojio i činio Srbiju ponosnom, a za samo delić emocija koje je svom narodu poklonio Fondacija Mozzart mu je vratila obnovljanjem terena sa kojeg je i krenuo. Čuveni novobeogradski Ranč ubuduće će biti teren Aleksandra Saše Đorđevića, a obnovljen je u okviru velike Mozzartove akcije “Sto terena za jednu igru”.

Mozzart
foto: Promo

Iako je sa “mirom u glavi i vatrom u srcu” u poslednjim sekundama sa lakoćom postizao ključne poene, sinoć u njegovom kraju, emocije su ipak bile jače i pobedile. Dočekan je ovacijama brojne publike, porodice, nekadašnjih saigrača i legendi košarke, prijatelja i poznanika, predstavnika opštine koji su se okupili na Ranču.

Mozzart
foto: Promo

“Ovo je za mene bilo jedno prelepo i emotivno veče, hvala svima koji su došli da uveličaju ovaj trenutak, poseban za sve nas i ove ljude koji su živeli košarku kroz ovaj teren kao i ja. Ovde sam odrastao, bežao od kuće da bih igrao basket, preživeo fenomenalne trenutke sa ekipom iz kraja, plakali zajedno, navijali za svoje klubove, ratovali u basketu tri na tri i posle svi zajedno išli na piće ” rekao je Đorđević i zahvalio se Fondaciji Mozzart.

1 / 9 Foto: Promo

“Uvek je lepo videti kompanije koje imaju društvenu odgovornost i koje na taj način podižu nivo života svima nama, pre svega deci” dodao je čuveni Sale Nacionale.

Tokom poluvremena atmofresu su dodatno zagrejali reperi grupe THCF koji su otpevali košarkašku himnu “Igraj i pobedi” napisanu za naše reprezentativce, kada su 2014. godine na čelu sa Saletom Đorđevićem kao selektorom, došli do finala Svetskog prvenstva u košarci i stali na crtu reprezentaciji SAD-a.

Možda baš na renoviranom Ranču, inače 97. terenu koji je Mozzart obnovio, stasaju neki novi reprezenativci koji će svojim bravurama iznova radovati naciju. Priliku da prvi isprobaju teren imali su mladi košarkaši Akademije Rebrača i KK Šuter, a Fondacija Mozzart je za svaku postignutu trojku na meču i kasnije u revijalnom delu humanitarnih trojki izdvojila 3.000 dinara. U krajnjem skoru 200.000 dinara biće uplaćeno za lečenje Nađe Marković iz Čačka koja boluje od retke bolesti od koje boluje svega 30 mališana u Srbiji, koje nazivaju deca leptiri.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track