ŠAMPIONSKI POENI SREBRNIH „ORLOVA“ – FONDACIJA MOZZART DONIRA 1.913.000 DINARA
Foto: Dado Đilas

ŠAMPIONSKI POENI SREBRNIH „ORLOVA“ – FONDACIJA MOZZART DONIRA 1.913.000 DINARA

Sport -

Svaki koš vredeo je više na Mundobasketu, a sredstva će biti usmerena za razvoj školskog sporta Na Mundobasket su ispraćeni kao autsajderi, a vraćaju se sa srebrom oko vrata.

Od prvog podbacivanja lopte protiv Kine, do rampe Nemaca u velikom finalu – svaki poen je vredeo više. Baš tako je glasio slogan Fondacije Mozzart, koja je kroz tradicionalnu humanitarnu akciju dodatno motivisala „orlove” na putu do drugog mesta na postolju, nagrađujući svaki njihov koš na ovom šampionatu. Vreme je da se podvuče crta – brojke kažu da su srebrni momci u Manili postigli 761 poen i ubacili 80 trojki, što znači da u fond za razvoj školskog sporta ide 1.913.000 dinara!

Fondacija Mozzart
foto: Promo

Fondacija Mozzart najpre je donirala 1.000 dinara za svaki poen, a 10.000 za svaku trojku, ali je posle velike pobede nad Litvanijom u četvrtfinalu duplirala taj iznos. Protiv Kanade i Nemačke, svaki poen je vredeo JOŠ više – 2.000 dinara, a „trice” su tek bile zlata vredne – čak 20.000 dinara. Da su bili samo malo precizniji u poslednjem meču (77 poena uz šut iz igre 41%, devet trojki iz 29 pokušaja), „orlovi” bi možda sleteli na svetski tron, a ukupna suma stigla do dva miliona…

Ipak, svaka medalja donosi novi talas euforije u zemlji košarke, a tapkanje lopte opet se čuje u svakom naselju. Zato Fondacija Mozzart nastavlja da obnavlja igrališta u sklopu akcije „Sto terena za jednu igru” i trudi se da mlađim generacijama omogući što bolje uslove za bavljenje sportom. Akcija „Svaki poen vredi više” ovoga puta se realizuje u saradnji sa Savezom za školski sport, a oprema će stići i u osnovne škole koje su pohađali naši reprezentativci.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track