Na “Zimskom prvenstvu Srbije“ u plivanju za pionire do 12. godina: Strahinja osvojio državnu medalju!
Foto: Privatna arhiva/Facebook

Veliki uspeh pionira

Na “Zimskom prvenstvu Srbije“ u plivanju za pionire do 12. godina: Strahinja osvojio državnu medalju!

Sport -

Na “Zimskom prvenstvu Srbije“ u plivanju za pionire do 12. godina, održanom proteklog vikenda, predstavnik plivačko-vaterpolo kluba “Srem“ iz Sremske Mitrovice Strahinja Drmanović osvojio je bronzanu medalju

I pored veoma jake konkurencije Drmanović je uspeo da se izbori za medalju dominirajući u trci 100 metara delfin stilom sa rezultatom 1’15“58. Ostali takmičari plivačko vaterpolo kluba - Mirna Ljubisavljević i Boško Đekić takođesu bili uspešni ostvarivši svoje lične rekorde u svim disciplinama.

Ovaj rezultat sa državnog prvenstva je još jedan pokazatelj da plivačko-vaterpolo klub “Srem“ ulaže svoj veliki trud i stimulaciju dece u vidu dodatnih treninga, sportske opreme i plivačkih kampova kako bi deca koja se takmiče mogla što bolje da se pripreme za takmičenja.

- Osim državnog prvenstva plivači “PVК Srem“ su u protekloj godini ostvarili odličan uspeh na bazenskim i takmičenju na otvorenim vodama kako u zemlji tako i u inostranstvu. Zahvaljujem se sponzorima koji su prepoznali potrebe kluba, odnosno takmičara, kao i direktoru “SPC Pinki“ Saši Bugadžiji koji je omogućio dodatne termine za treninge plivanja kako bi naši članovi bili što uspešniji na takmičenjima. Veliko hvala i Gradu Sremska Mitrovica što je izgradio veoma kvalitetan bazen i omogućio građanima da plivaju u svom gradu - istakao je predsednik i trener plivačko vatrpolo kluba “Srem“ Dragan Čudić.

Zimsko prvestvo Srbije, plivanje
foto: Privatna arhiva/Facebook

Generalni sekretar Sportskog saveza Sremska Mitrovica Nemanja Crnić ocenio je da je izgradnja Gradskog bazena u Sremskoj Mitrovici značila stvaranje uslova za razvoj vrhunskog plivanja.

  • Plivački klubovi dobili su besplatne termine za svoj trenažni proces i posle dugog lutanja po drugim gradovima dobili su svoj sportski dom. Ovaj rezultat Plivačkog kluba Sremska Mitrovica znak je da uslovi i stručni rad pomerili rezultate naših plivača. Verujem da će već u bliskoj budućnosti biti još više plivača sa dobrim rezultatima i da će Sremska Mitrovica na sportskoj mapi biti prepoznata kao grad i plivačkog sporta – rekao je sekretar Crnić.

"Tekst je objavljen u sklopu projekta koji se sufinansira sredstvima iz budžeta Grada Sremska Mitrovica - Gradska uprava za kulturu i sport. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track