BAČENE PARE: Bosanci se spremaju za Mundijal u Hrasnici, umesto u milionskom trening centru Zenici
Foto: AP

Ko je ovde lud

BAČENE PARE: Bosanci se spremaju za Mundijal u Hrasnici, umesto u milionskom trening centru Zenici

Brazil 2014 -
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pripremaće se u Hrasnici za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu, iako u Zenici imaju moderni trening centar, vredan više miliona evra

SARAJEVO - Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine pripremaće se u Hrasnici za predstojeće Svetsko prvenstvo u Brazilu. To je pomalo neočekivana odluka s obzirom na činjenicu da je Fudbalski savez BiH prošlog septembra otvorio moderni trening centar u Zenici. Moderni kamp otvorio je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini, pošto je veliki deo finansijskih sredstava za njegovu izgradnju upravo došao iz UEFA i FIFA, oko 4,5 miliona evra. Kompleks je isključivo namenjen fudbalskim selekcijama Bosne i Hercegovine i jedan je od najmodernijih na Balkanu i u jugoistočnoj Evropi. Međutim, selektor BiH Safet Sušić odlučio je da se nacionalni tim priprema na daleko lošijem terenu u blizini Sarajeva. Naime, teren u Hrasnici uništen je posle obilnih kiša i praktično je neupotrebljiv. "Ja sam to odlučio. Razgovarao sam sa igračima i oni su oduševljeni što ćemo se pripremati u Hrasnici", izjavio je Sušić.

Reprezentacija BiH će u Brazilu imati premijeru na Mundijalima, a takmičiće se u F grupi sa selekcijama Argentine, Irana i Nigerije.Pogledajte kako izgleda teren u Hrasnici:

http://www.youtube.com/watch?v=a-NUxuC8q4A

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track