DUŠAN BAJEVIĆ: BiH ima kvalitet za dobar rezultat u Brazilu
Foto: Kurir

Princ sa Neretve optimista

DUŠAN BAJEVIĆ: BiH ima kvalitet za dobar rezultat u Brazilu

Brazil 2014 -
Oni su se već zlatnim slovima zauvek upisali u istoriju bosanskohercegovačkog fudbala i to se nikada ne sme zaboraviti. Sve što naprave u Brazilu, biće dobro. I sam plasman je ogroman uspeh", rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde

Dušan Bajević jedan je od najvećih fudbalera koje su Mostar, Hercegovina i ondašnja Jugoslavija ikada dali.

Popularni "Princ s Neretve" nemilice je davao golove gde god je i kad god igrao. Po završetku igračke, počeo je trenersku karijeru, a kao jedan od članova Komiteta za normalizaciju, postavio je fudbal u Bosni i Hercegovini na čvrste noge.

Pred start Mundijala u Brazilu Bajević veruje da tim Safeta Sušića može mnogo, uz napomenu da je sam plasman veliki uspeh.

"Tim Safeta Sušića ima kvalitet. Igrači igraju u snažnim klubovima i mogu da prođu grupnu fazu, zašto ne bi mogli. Oni su se već zlatnim slovima zauvek upisali u istoriju bosanskohercegovačkog fudbala i to se nikada ne sme zaboraviti. Sve što naprave u Brazilu, biće dobro. I sam plasman je ogroman uspeh", rekao je nekadašnji trener Crvene zvezde.

Bajević trenutno živi u Grčkoj i retko, uglavnom tokom letnjih meseci, posećuje svoj rodni kraj.

"Za mene je uvek jednako lepo vratiti se u Mostar. Sve što je bilo, sada je ostalo iza, treba gledati napred. Ne samo u mom gradu, već u celoj zemlji, a opet posebno u Mostaru zbog svega onoga što je ovaj grad bio i još uvek jeste", rekao je na kraju Dušan Bajević.(radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track