ZIKO KRITIKOVAO ORGANIZATORE SP: Brazil nije iskoristio šansu
Foto: AP

Legendarni fudbaler osuo paljbu po zemljaci

ZIKO KRITIKOVAO ORGANIZATORE SP: Brazil nije iskoristio šansu

Brazil 2014 -
Demonstranti u velikim brazilskim gradovima, besni zbog visokih poreza i korupcije u vlasti, periodično, od juna prošle godine, preplavljuju ulice Brazila izvikujući i parole protiv održavanja Mundijala

RIM - Bivši brazilski fudbalski as Ziko kritikovao je organizatore prvenstva sveta u Brazilu, zbog odsustva planiranja i projekata, kao i zbog nebrige za sopstvene građane.

Demonstranti u velikim brazilskim gradovima, besni zbog visokih poreza i korupcije u vlasti, periodično, od juna prošle godine, preplavljuju ulice Brazila izvikujući i parole protiv održavanja Mundijala.

"Brazil nije uspeo da iskoristi šansu", rekao je bivši igrač Udinezea.

Ziko je naglasio da sama činjenica da se stadioni završavaju bukvalno u poslednji čas izaziva zabrinutost.

"Nadajmo se da neće biti više problema, ali kada završite stadione samo par dana uoči Mundijala, neminovno je da to prouzrokuje brige", rekao je Ziko.

On je podsetio da su stadioni izgrađeni "velikim delom novcem iz javnih fondova".

"Narod zbog toga nije srećan, pošto su organizatori obećali, u trenutku kada su dobili pravo da organizuju takmičenje, da će novac iz budžeta ići samo na infrastrukturu", rekao je Ziko.

Legendarni brazilski fudbaler i trostruki osvajač titule prvaka sveta Pele rekao je nedavno da protesti u Brazilu i kašnjenje u izgradnji stadiona dovode u rizik Mundijal i da je "25 odsto stranih turista već otkazalo putovanje u Brazil".

"Brazil je imao vremena da planira razvoj turizma, ali u mnogome nije to ostvario", rekao je 61. godišnji Ziko.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track