KAKVA DRAMA: Seferović u 93. minutu doneo pobedu Švajcarskoj
Foto: Reuters

Ekvador ispustio bod u poslednjim trenucima

KAKVA DRAMA: Seferović u 93. minutu doneo pobedu Švajcarskoj

Brazil 2014 -
Ekvador je poveo u 22. minutu pogotkom Valensije, a izjednačenje Švajcarcima doneo je Mehmedi u 47. minutu. Pobedu Švajcarcima doneo je Seferović u 93. minutu
1 / 11 Foto: Reuters

BRAZILIJA - Fudbaleri Švajcarske pobedili su Ekvador 2:1 (0:1) u meču prvog kola grupe E na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Ekvador je poveo u 22. minutu pogotkom Enera Valensije, a izjednačenje Švajcarcima doneo je Admir Mehmedi u 47. minutu. Pobedu Švajcarcima doneo je Haris Seferović u 93. minutu. Meč je odigran u Braziliji.U drugoj utakmici 1. kola E grupe večeras od 21 sat u Porto Alegreu igraju Francuska i Honduras.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ekvador je bolje počeo meč, i prvi došao do gola. U 22. minutu Valter Ajovi je sa leve strane izveo "skraćeni" korner, a Enera Valensija je bio najbolji u skoku u petercu Švajcarske i glavom matirao golmana. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata, iako su Švajcarci imali inicijativu. Na samom početku drugog poluvremena Švajcarska je izjednačila, a strelac je bio Admir Mehmedi, koji je odlično reagovao posle kornera Rodrigeza. U 72. minutu Švajcarska je postigla gol, strelac je bio Josip Drmnić, ali je taj pogodak poništen zbog ofsajda. Pobedu Švajcarcima doneo je Seferović na još jednu dobru asistenciju Rodrigeza.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA19:49 (90+4) - Kraj utakmice! Švajcarska je posle preokreta slavila s 2:1!19:48 (90+3) - GOLLL!! Seferović donosi veliku radost Švajcarskoj!Švajcarska dolazi do trijumfa u 93. minutu. Sudija je pustio prednost posle faula nad jednim igračem Švajcarske, a Rodrigez je prosledio loptu do Seferovića, koji je preciznim udarcem pogodio mrežu Ekvadoraca. Velika radost kod Švajcaraca i tuga kod Ekvadoraca.19:44 (86) - Velika prilika za EkvadorVelika prilika za Ekvador u 86. minutu. Jedan od igrača Ekvadora izveo je slobodan udarac sa oko 30 metara, a lopta je prošla kroz živi zid Švajcarske i krenula ka golu, ali je golman "sajdžija" odlično intervenisao i spasao svoj tim poraza.19:39 (81) - Švajcarci traže penal posle slobodnog udarcaFudbaleri Švajcarske su tražili penal od sudije, pošto je neko od ekvadorskih fudbalera igrao rukom posle slobodnog udarca koji je izveo Šaćiri. Međutim, sudija je odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.19:29 (71) - Švajcarcima poništen gol zbog ofsajdaŠvajcarska je postigla drugi gol u 70. minutu, ali je on posle intervencije pomoćnog sudije poništen zbog navodnog ofsajda. Na ponovljenom snimku se vidi da je sudija napravio grešku i da je gol bio regularan.19:18 (60) - Švajcarci nastavljaju sa napadima, a Ekvadorci prete iz kontriŠaćiri i Memedi prete, ali odbrana Ekvadora dobro interveniše. Na drugoj strani, Valensija je pokušao, ali je njegov udarac završio tik iznad gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:13 (55) - Švajcarci u ofanziviFudbaleri Švajcarske posle izjednačujućeg gola imaju više od igre. Švajcarci su se rastrčali na terenu i pokušavaju da stignu do drugog gola

19:04 (47) - GOLLLL!!! Mehmedi donosi izjednačenje ŠvajcarcimaŠvajcarska je izjednačila već na startu drugog poluvremena. Mehmedi, koji je ušao u igru na startu drugog dela meča, posle kornera glavom postiže gol za Švajcarsku.

19:03 (46) - Počelo je drugo poluvremePrva izmena u reprezentaciji Švajcarske. Umesto Stokera u igru je ušao Mehmedi.18:47 (45+1) - Kraj prvog poluvremena, Ekvador vodi 1:0!18:45 (44) - Dobar napad Ekvadora, ali bez rezultataEkvador se u finišu prvog poluvremena oslobodio pritiska Švajcaraca i imao je priliku, ali je dobro intervenisala odbrana rivala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:35 (34) - Domingez siguran na golu EkvadoraDobar udarac Behramija, ali je Domingez siguran na golu Ekvadora. 18:29 (28) - Švajcarska se otvorila posle primljenog golaŠvajcarska se otvorila posle primljenog gola i krenula agresivnije u napad. Švajcarci su pokušavali sa svih strana da dođu do gola rivala, ali bez promene rezultata.

18:23 (22) - GOLLL!! Valensija je doveo Ekvador u vođstvoEkvador ima inicijativu i dolazi do vođstva u 22. minutu preko Valensije. Ajovi je odlično centrirao u peterac Švajcaraca, a Ener Valensija je iskoristio slabu reakciju odbrane rivala i poslao je loptu glavom u mrežu protivnika.18:17 (16) - Prvi udarac Švajcaraca prema golu EkvadoracaFudbaleri Švajcarske su uputili prvi udarac ka golu rivala. Šaćiri je šutirao po sredini golman, ali je golman Ekvadora odlično reagovao.

18:13 (12) - Švajcarci prete preko DrmićaŠvajcarska se oslobodila pritiska reprezentacije Ekvadora, a izvela je nekoliko opasnih napada preko Drmića i Čake. Međutim, za sada još neka golova na stadionu u Braziliji18:05 (4) - Ekvador ofanzivniji na startu mečaFudbaleri Ekvadora su ofanzivniji na startu utakmice. Oni su izveli prvi slobodni udarac na utakmici, ali je golman Švajcarske bio siguran

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

18:01 (1) - Počela je utakmica između Švajcarske i Ekvadora

17:58 - U toku je izvođenje himni obe reprezentacije

17:55 - Detalj sa tribina uoči početka utakmice

17:44 - Švajcarska i Ekvador otvaraju takmičenje u grupi EŠvajcarska i Ekvador otvaraju takmičenje u grupi E, a meč na Nacionalnom stadionu u Braziliji od 18 časova. Švajcarci imaju mladu poletnu ekipu, koja je u mlađim kategorijama pokazala da može da dosegne vrh svetskog fudbala, ali sada je vreme da se pokažu na velikoj pozornici. Ekvador je u Brazil stigao kao autsajder, što izabranicima Rejnalda Ruede može biti samo motiv više da pokažu da nisu bez razloga na Mundijalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track