IZ 2 U 1: Belgijanci preokretom srušili snove Alžiraca

"Crveni đavoli" stigli do prve pobede na SP

IZ 2 U 1: Belgijanci preokretom srušili snove Alžiraca

Brazil 2014 -
Alžir je poveo u 25. minutu golom Fegulija sa penala. Na 1:1 izjednačio je Felaini u 70. minutu, a pobedu "crvenim đavolima" doneo je Mertens u 80.
1 / 13 Foto: Reuters

BELO HORIZONTE - Fudbaleri Belgije pobedili su u Belo Horizonteu selekciju Alžira rezultatom 2:1 (0:1) u meču prvog kola grupe H na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Alžir je poveo u 25. minutu golom Fegulija sa penala. Na 1:1 izjednačio je Felaini u 70. minutu, a pobedu "crvenim đavolima" doneo je Mertens u 80.Alžir je bolje otvorio meč protiv Belgije i uspeo prvi da stigne do vođstva. Vertogen je u šesnaestercu Fegulija, a sudija je odmah pokazao na belu tačku. Feguli je bio precizan sa penala i doneo je prednost svojoj reprezentaciji. Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata. Belgija je uspela da izjednači u 70. minutu. De Brujn je centrirao sa leve strane, a igrač Felaini je odlično skočio i glavom poslao loptu u mrežu za 1:1. Samo deset minuta kasnije Belgija je potpuno preokrenula rezultat. De Brujn je ukrao loptu, poslao je do Azara, a on je uposlio Mertensa koji je zakucao u mrežu Alžiraca. TOK MEČA19:50 (90+3) - Kraj utakmice. Pobeda Belgije od 2:1

19:47 (90) - Utakmica je produžena za 3 minuta19:41 (84) - Nova prilika za BelgijuBelgija ne prestaje sa napadima posle vođstva. Felaini je s 5 metara šutirao glavom, ali je golman Alžira bio na mestu.19:37 (80) - GOLLLLL!!!! Mertens donosi vođstvo BelgijiFudbaleri Belgije stižu do vođstva. Mertens postiže gol za veliku radost Belgijanaca. Alžirci su izgubili loptu u napadu. Usledio je brz kontranapad, a lopta je došla do Mertensa, koji je iskosa sa oko 12 metara pogodio mrežu rivala.

19:27 (70) - GOLLL!!! Felaini postiže gol za BelgijuBelgija je do izjednačenja stigla pogotkom Felainija, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru. On je odlično skočio posle centaršuta De Brujna i sa oko 7 metara glavom je loptu smestio u mrežu.19:23 (66) - Velika prilika za BelgijuVelika prilika za Belgiju. Origi je šutirao nogom, ali je golman Alžira bio na mestu.

18:26 (25) GOLLLLL!!! Alžir vodi 1:0. Feguli je precizan sa penala!Feguli je prevario Kurtou i poslao je loptu u mrežu.18:25 (24) - Penal za AlžirGulam je pobegao po levoj strani, a onda je centrirao u peterac gde je lopta preskočila Sudanija. Vertogen je nespretno reagovao i srušio je Fegulija. Meksički sudija je odmah pokazao na belu tačku.18:21 (20) - Još bez golova u Belo HorizonteuBelgija ima više od igre, ali "crveni đavoli" još nisu stvorili pravu šansu na utakmici18:13 (12) - Alžir se organizovano braniAlžir se disciplinovano brani i vreba svoju šansu iz kontranapada. Ekipa koju sa klupe predvodi Vahid Halilhodžić je zatvorila se prilaze svom golu, a Belgijanci, koji su favoriti, još nisu stvorili priliku za postizanje gola18:06 (5) - U toku je ispitivanje snagaOba tima su oprezno ušla u meč, a već na startu se vidi da oba tima ispituju snage protivnika.

Sastavi: Belgija: Kurtoa, Aldervajreld, Kompani, Vertogen, Vicel, De Brujn, Lukaku, Azar, Van Bujten, Dembele, Čadli.Alžir: Rais, Buguera, Gulam, Haliče, Feguli, Medjani, Bentaleb, Sudani, Taider, Marez, Mostefa.Belgijanci odavno nisu učestvovali na Svetskom prvenstvu, ali su u Brazil stigli kao jedan od favorita. Na otvranju protivnik će im biti slabija ali prilično nezgofna ekipa Alžira. Posle mnogo godina "đavoli" imaju ekipu za respekt i tim koji uliva strah kod protivnika. Azar, Kompani, Felaini, De Brujin, Miralas, Lukaku... sve su to imena koja garantuju zanimljiv, atraktivan i pre svega napadački fudbal.Na drugoj starni, Alžirci su došli na svoj četvrti Mundijal sa željom da konačno prođu grupu, što im do sada nije pošlo za nogom. Ekipa selektora Vahida Halihodžića nema velikih zvezda ali imena Fegulija, Sudanija i Bentaleba ipak zaslužuju respekt.Meč se igra od 18 časova po našem vremenu na stadionu "Arena Fonte nova" u gradu Salvador de Baija. Meč će suditi meksički sudija Marko Rodrigez.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track