OČOA ZAČARAO MREŽU: Golman Meksika zaustavio Brazil

Novi remi na Mundijalu

OČOA ZAČARAO MREŽU: Golman Meksika zaustavio Brazil

Brazil 2014 -
Fudbaleri Brazila i Meksika remizirali su bez golova (0:0) u prvoj utakmici drugog kolua Grupe A na Svetskom prvenstvu

FORTALEZA – Fudbaleri Brazila i Meksika odigrali su meč bez golova na startu drugog kruga takmičenja na Svetskom prvenstvu. Iako su odigrali veoma uzbudljiv meč u drugom kolu Grupe A na stadionu "Kastelao" nije bilo golova. Heroj drugog remija na Mundijalu bio je golman Meksika Giljermo Očoa, koji je u Fortalezi branio i moguće i nemoguće. To je bio 39. međusobni duel reprezentacija Brazila i Meksika i tek sedmi remi. Obe selekcije su na startu Mundijala upisale pobede. Brazil je na premijeri pobedio Hrvatsku sa 3:1, dok je Meksiko savladao Kamerun sa miminalnih 1:0. Drugi meč Grupe A na programu je u sredu, kada se u Manausu sastaju Kamerun i Hrvatska.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČAII poluvreme22.50 (90. +3) - Kraj utakmice!Fudbaleri Meksika su nakraju ipak izdržali sve nalete Brazila, pa je utakmica na stadionu "Kastelao" završena rezultatom 0:0. Heroj Meksika je definitivno golman Giljermo Očoa.22.48 (90. +1) - Sjajna šansa za MeksikoDobro je šutirao Himenez, gađao je dalji ugao, ali je Cezar sjajno intervenisao.22.47 (90. minut) - Nova bomba MeksikanacaNova bomba Gvardada. Ponovo je šutirao levom nogom, ali lopta ponovo odlazi iznad gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.43 (86. minut) - Očoa začarao mrežuPonovo nema gola za Brazil. Nejmar je odlično izveo slobodan udarac, a Tijago Silva sjajno skače. Međutim Očoa je ponovo na pravom mestu i refleksno brani.22.36 (79. minut) - Silva ruši ČičaritaMeksikanac se odlično okrenuo i ulazi u gol šansu, ali ga Silva ruši i dobija žuti karton. U nastavku akcije nije bilo opasnosti pošto Dos Santos pogađa živi zid. Usledila je munjevita kontra Brazila, ali Očoa stiže do lopte pre Žoa.22.33 (76. minut) - Brazici ponovo ne mogu do golaBernard pravovremeno asistira Žou, ali on s leve strane gađa suprotni ugao i šutira pored gola.22.26 (69. minut) - Očoa brani sveNejmar ne može da savlada golmana Meksika. Brazilac je odlično primio loptu i šutira levom nogom, ali Očoa brani grudima.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.20 (63. minut) - Nejmar preti iz slobodnog udarcaVaskez zbog prekršaja nad Nejmarom dobija žuti karton, a mlada zvezda Barselone šutira sa 27 metara pored gola.22.16 (59. minut) - Novi žuti kartonAgilar je dobio žuti karton posle prekršaja nad Bernardom.22.14 (57. minut) - Erera šutira preko golaNastavlja se meksičko bombardovanje, ali nema promene rezultata. Erera je šutirao preko gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.13 (56. minut) - Cezar braniMeksiko je sve opasniji. Poslednji pokušaj upisao je Dos Santos, ali golman Cezar uspeva da zaustavi njegov udarac.22.12 (55. minut) - Novi udarac MeksikanacaMeksikanci i dalje prete šutevima iz daljine. Ovog puta pokušao je Vaskez, ali je lopta otišla iznad prečke.22.07 (50. minut) - Kobi Brajant u FortaleziKošarkaš LA Lejkersa Kobi Brajant prati sa tribina stadiona u Fortalezi meč drugog kola grupe A na Svetskom prvenstvu između Brazila i Meksika.

22.06 (49. minut) - Pokušaj OskaraPosle kornera koji je izveo Nejmar lopta dolazi do Oskara, ali nema problema za golmana Očou.22.03 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaNastavljen je duel Brazil - Meksiko. U prvom poluvremenu nije bilo golova, a obe selekcije su propustile po cve dobre prilike. Međutim golmani su svaki put odlično intervenisali.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.46 - Završeno je prvo poluvremeNema golova posle prvih 45 minuta. Reprezentacije Brazila i Meksika su odigrale zanimljivo prvo poluvreme, ali su izostali golovi.21.44 (45. minut) - Prvi žuti kartonRamires u završnici prvog poluvremena, posle prekršaja nad Agilarom, dobija prvi žuti karton. 21.43 (44. minut) - Očoa spasao MeksikoNeverovatna šansa za Brazil, ali Giljermo Očoa još jednom spasava Meksiko. Sjajni golman je odbranio zicer Paulinju.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.41 (42. minut) - Uzvraća VaskezPokušao je vezni igrač sa ivice kaznenog prostora. Bacio se Cezar, ali pota prolazi tik uz stativu.21.38 (39. minut) - Promašaj MarselaSilva je dodao loptu Marselu, koji iz daljine šutira pored gola.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.36 (37 minut) - Prekršaj AlvesaAlves je napravio prekršaj na opasnom mestu, uz desnu aut liniju. Lajun je izveo slobodan udarac, ali odbrana Brazila dobro interveniše.

21.25 (26. minut) - Nejmar propušta najbolju prilikuCentarirao je Alves sa desne strane, a Nejmar sjajno skače. Međutim, usledila je fantastična odbrana Očoe koji loptu izbija praktično sa gol linije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.23 (24. minut) - Brani CezarErera šutira pod samu prečku, ali Cezar vrhovima prstiju izbija loptu preko prečke. Iako je golman intervenisao Brazil nije dobio korner.21.18 (19. minutu) - Meksikanci u problemuPojačavaju se napadi Brazila. Odbrana Meksika ima puno problema u trenucima kada lopta uđe u kazneni prostor. Fred je ponovo bio u ofsajdu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.13 (14. minut) - Karioke ponovo pretePokušavaju Brazilci da postignu brzi gol. Novu priliku je imao Fred, ali ga je blokirao Moreno. Paniku u odbrani Meksika ne koristi Paulinjo koji šutira pored gola. 21.10 (11. minut) - Dobra prilika za BrazilOdlična šansa za Brazil, ali je Fred bio u ofsajdu posle dodavanja Oskara s leve strane.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.02 (3. minut) - Meksiko prvi preti Reprezentativci Meksika su prvi zapretili. Uputili su dva opasna centaršuta u kazneni prostor Karioka, ali defanzivci Brazila bez problema otklanjaju opasnost.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočela je utakmica u Fortalezi. Prvi udarac izveli su fudbaleri Brazila, koji igraju u tradicionalnoj žutoj opremi. Meksikanci igraju u crvenim dresovima.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

20.55 - Igrači su na terenuFudbaleri Brazila i Meksika su izašli na teren stadiona "Kastelao". Prvo se izvodi himna Meksika, a potom na red dolazi i nacionalna himna Brazila. 20.45 - Adrijana Lima u dresu BrazilaSeksipilna Brazlika fotografijom na Instagramu podržala nacionalni tim pred važan meč sa Meksikom.

20.40 - Startne postaveBrazil: Cezar, Marselo, Luiz, Silva, Alves, Paulinjo, Gustavo, Ramires, Oskar, Nejmar, Fred. Meksiko: Očoa, Moreno, Rodrigez, Markes, Vaskez, Lajun, Gvardado, Erera, Agilar, Dos Santos, Peralta.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track