Fudbaleri Bosne: Igramo za ceo Balkan!
Foto: Kurir Štampano

Bosancima prija podrška ljudi iz Srbije

Fudbaleri Bosne: Igramo za ceo Balkan!

Brazil 2014 -
Miralem Pjanić, Emir Spahić, Vedad Ibišević i selektor BiH Safet Sušić poručili da bi i oni navijali za „orlove“ da su se plasirali u Brazil

Fudbaleri Bosne i Hercegovine

atrakcija su svetskog šampionata u Brazilu. Epitet najprijatnijeg iznenađenja kvalifikacija potvrdili su na premijeri protiv Argentine, koju su prilično namučili izgubivši s tesnih 2:1.Reporter Kurira imao je priliku da s nekima od njih porazgovara nakon utakmice i podeli utiske o podršci koju uživaju u čitavom regionu, naročito Srbiji. Miralem Pjanić, saigrač našeg Adema Ljajića u Romi, najslikovitije je opisao podršku koju osećaju reprezentativci BiH.- Veoma nam je drago zbog toga, mi ovde igramo za Balkan. Siguran sam da bi i navijači iz BiH podržavali Srbiju. To je pozitivna stvar kod sporta i mi smo tu da ga promovišemo - kaže Pjanić. Kapiten ekipe Emir Spahić nije krio osmeh kad je čuo da se javnost u Srbiji interesuje za igru BiH.

- Dobio zaista mnogo poruka iz Srbije i Hrvatske i svestan sam kakvu podršku imamo. Biće nam drago da ih i rezultatima još više obradujemo - objašnjava Spahić.Strelac prvog mundijalskog gola u istoriji BiH Vedad Ibišević kaže da mu je podjednako drago zbog pogotka i navijača.- Sva podrška nam mnogo znači, pogotovo iz Srbije. Prija nam sve to, ne mogu da kažem da nije tako - iskren je Ibišević.Selektor Safet Sušić pre meča nam je ostao dužan odgovor na pitanje da li je teže bilo igrati protiv Argentine 1990. u Italiji ili sedeti na klupi 24 godine kasnije.- Teže je kad gledaš i ne možeš ništa više da napraviš. Ipak, nisam razočaran - poručio je Sušić, koji i sam priznaje da je fudbal posle poplava ujedinio narode bivše SFRJ.- Tvrdim da bi veliki broj ljubitelja fudbala u Bosni i Hercegovini bio uz Srbiju. Imam mnogo prijatelja u Srbiji i znam dobro da su uz nas na ovom prvenstvu - kaže Sušić.

Prvenac za Bosnu... Vedad Ibišević
Prvenac za Bosnu... Vedad Ibišević

Miljenici publikeZOVITE NAS BRAZIL I HERCEGOVINANa meču sa Argentinom brazilska publika listom je bila uz ekipu BiH, više zbog antipatija prema komšijama, ali i zbog popularnosti Sušićevog tima. Na naše pitanje da li bi pristali da ih posle ovog meča zovu Brazil i Hercegovina, Spahić i Ibišević su s oduševljenjem prihvatili nadimak.- Sjajna ideja, sviđa mi se, ha-ha-ha... - zacenio se Spahić od smeha, dok Vedad Ibišević kaže da im je publika umalo donela izjednačenje:- Šteta što nas navijanje nije poguralo do još jednog gola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track