POJELI LAVOVE: Hrvati četvorkom razbili Kamerun za najubedljiviji trijumf na Mundijalu

Sledi borba za drugu fazu

POJELI LAVOVE: Hrvati četvorkom razbili Kamerun za najubedljiviji trijumf na Mundijalu

Brazil 2014 -
U trijumfu od 4:0 golove postigli Olić, Perišić i dva puta Mandžukić

Fudbaleri Hrvatske savladali su Kamerun sa 4:0 u drugom meču na Svetskom prvenstvu u Brazilu i time su došli u situaciju da pobedom nad Meksikom izbore plasman u osminu finala i duel sa Holandijom ili Čileom.

Hrvatska je do trijumfa došla u laganom ritmu golovima Ivice Olića, Ivana Perišića i dva puta Marija Mandžukića, a izabranici selektora Kovača, kojeg je upravo Olić u sredu uveče pretekao, postavši najstariji fudbaler koji je dao gol za Hrvatsku su sa izuzetkom prvih desetak minuta potpuno kontrolisali dešavanja na meču.

Kamerun, koji je doživeo šesti uzastopni poraz na Mundijalima nije imao rešenja za opuštene i razigrane Hrvate, koji su poveli golom Olića u 11. minutu, ali se time nisu zadovoljili. Napadali su, a ključni detalj se desio šest minuta pre kraja prvog dela kada je zbog udaranja Mandžukića na sredini terena Aleks Song dobio direktan crveni karton.

U nastavku su Hrvati nastavili sa napadima, pa su se u strelce upisali Ivan Perišić i Mario Mandžukić, koji je meč protiv Brazila propustio zbog kartona.

Za razliku od Hrvatske koja sa mnogo optimizma čeka ključni duel sa Meksikom, kamerun bez nezadovoljnog Samjuela Etoa i želje, nije ni mogao više od katastrofe u Manausu.

Tok utakmice

01:54 (90+3) - Kraj meča ubedljiv trijumf Hrvata

01:48 (88') - Rakitić je promašio zicer

Kontra Rebića koju je Rakitić pokušao da završi, nije okončana golom, jer je centarfor Barsekine loptu poslao kraj gola

01:45 (85') - Muhanđa promašuje dorbu priliku

Fudbaler kameruna je sa 13 metara veoma loše šutirao, lopta je otišla daleko od gola

01:43 (82') - Eduardo želi gol

Hrvatska ima ubedljivo vođstvo, ali i dalje napada, posle Mandžukića, Perišića i Olića i Eduardo bi da se upiše u strelce u najubedljivijem trijumfu Hrvata na Mundijalima.

01:33 (73') - Opet Mandžukić

GOOOOOOOOOOOL 4:0 - Posle šuta Eduarda Mandžukić je pokupio odbijenu loptu i sa nekoliko metara lagano je sproveo u mrežu.

01:21 (61') - Pogodio i Mandžukić

GOOOOOOOOOOOOL 3:0 - Posle kornera sa leve strane Mandžukić je bio najviši u skoku i postigao treći gol na meču, prvi na Mundijalu, koji je na startu propustio zbog kartona

01:20 (61') - Hrvatska i dalje napada

Iako imaju sigurno vođstvo Hrvati napadaju, šutiraju, Modrić, Srna, Mandžukić...

01:12 (52') - Prilika za Kamerun

Kamerunci pokušavaju da promene nešto na terenu, iamli su polupriliku, ali nema prave opasnosti po gol Pletikose

01:10 (50') - Mandžukić promašuje zicer

Velika prilika za centarfora Bajerna, ali on nije uspeo da zatrese mrežu

01:08 (48') - Perišić povećao na 2:0

GOOOOOL 2:0 - Golman Kameruna nije dobro ispucao loptu Perišić je primio stuštio se sam ka golu i matirao čuvara mreže rivala

00:47 (45+1) - Kraj prvog poluvremena

Posle prvog poluvremena Hrvatska sasvim zasluženo golom Olića vodi na poluvremenu sa 1:0, protiv Kameruna koji deluje bez mnogo ideje i energije i koji će drugo poluvreme igrati bez isključenog Aleksa Songa.

00:39 - (39') - Song pocrveneo zbog udaranja Mandžukića

Hrvatska je krenula u kontru, koju je povukao Mandžukić, na koga je Aleks Song natrčao, oborio ga a potom i udario u leđa, što sudija Pedro Pruensa nije prevideo pa je kamerunac uz crveni karton poslat u svlačionicu

00:30 (30') - Igra se između dva šesnaesterca

Tempo igre i uzbuđenja su malo splasnuli, sada se igra između dva šesnaesterca, a Hrvatska kontroliše dešavanja na terenu i ima više loptu u posedu.

00:17 (17') - Hrvatska opet preti iz prekida

Kamerunci nemaju rešenje za centaršuteve hrvatskog tima, koji se oslobodio početnog pritiska i sada deluje veoma sigurno i opasno svaki put kada dođe nadomak kaznenog prostora. Perišić je u ovom trenutku promašio zicer

00:11 (11') - Olić pogađa, Hrvatska vodi

GOOOOOOOOOL 1:0 za Hrvatsku! Posle odbitka u šesnaestercu Kameruna, Perišić je uočio slobodnog Olića, koji je iz neposredne blizine posle sjajnog ubacivanja postigao gol

00:04 (4') - Olić pogodio Hrvatska vodi

Kamerunci su opasniji na startu utakmice, ali za sada nema ozbiljnijih opasnosti ni pred jednim golom

00:00 - (1') - Počela je utakmica

23:55 - Intoniraju se himne

23:45 - Sastavi timova

KAMERUN: Itanđe, Asu-Ekoto, Šeđu, N'Kulu, Matip, M'Bia,Song, Enoh, Čupo-Moting, Abubakar, Mukanđo.

HRVATSKA: Pletikosa, Srna, Ćorluka, Lovren, Pranjić,Modrić, Samir, Rakitić, Perišić, Olić, Mandžukić.

23:40 - Biti ili ne biti za oba tima

Hrvatska protiv Kameruna igra odlučujući meč na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Hrvati su na otvaranju Mundijala poraženi od Brazila (1:3), dok su Afrikanci izgubili meč od Meksika (0:1). Hrvati su apsolutni favoriti protiv Kameruna koji ima dosta problema u svojoj reprezentaciji sa povređenim i "uvređenim" igračima. Kamerun će protiv Hrvatske nastupiti bez povređenog kapitena i sigurno prve zvezde tima Samjuela Etoa, što će u velikoj meri olakšati posao "vatrenima".Meč između Hrvatske i Kameruna igra se na Amazonija areni u Manausu, a glavni sudija meča biće Portugalac Pedro Proensa. Meč se igra u ponoć po srednjeevropskom vremenu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track