ROĐEN SA ANOMALIJOM: Šestoprsti gospodin Očoa
Foto: Reuters

Meksikanac koji je bio noćna mora za Brazilce

ROĐEN SA ANOMALIJOM: Šestoprsti gospodin Očoa

Brazil 2014 -
Golman je odbranama izludeo Nejmara i ekipu

Meksički golman Giljermo Očoa, koji inače ima šest prstiju, postao je novi junak Svetskog prvenstva u Brazilu posle sjajnih odbrana u meču s domaćinima šampionata!Bivši čuvar mreže Ajača izluđivao je Nejmara i Brazilce. Ekipa koja košta milione evra nije imala rešenje za ovog izvanrednog golmana. Ceo svet danas priča o Očoi, koji, da se gledala klupska statistika, ne bi ni branio na Mundijalu jer je njegov Ajačo sa 72 primljena gola bio najgori tim u francuskoj ligi! Anonimus do pre 48 sati, postao je junak SP, a otkriven je i jedan kuriozitet - da ima šest prstiju na desnoj ruci.Prošle godine bio je blizu prelaska u engleski Fulam, a transfer su stopirali Englezi. Čelnici FA naveli su da je problem u opremi za Očou, koji koristi specijalne rukavice, a ne anomalija s kojom je 28-godišnji golman rođen.- Nije bilo lako igrati protiv Brazila, pogotovo što su oni domaćini Mundijala. Nejmarov udarac glavom je bio najteži šut za odbranu. Kad smo čuli navijače, znali smo da ćemo morati da uložimo mnogo više energije - kazao je Očoa i dodao:- Nema sumnje da je ovo utakmica mog života i posvećujem je mojoj familiji, koja je uvek bila uz mene, i u dobru i u zlu. Odlično sam branio, ali imao sam i pomoć defanzivne linije, tako da je ceo tim zaslužio bod. Nikad nisam sumnjao u svoje kvalitete, samo sam čekao priliku da to i dokažem na terenu.Selektor Brazila Felipe Luis Skolari priznao je da je Očoa najzaslužniji što Meksiko nije poražen u 2. kolu grupe A.- Moji igrači su imali veliki broj prilika, ali na golu našeg protivnika stajao je odlični Očoa. Očigledno da je dobar golman, koji je pritom imao i svoj dan protiv nas. Bio je spektakularan, smiren i pun samopouzdanja - istakao je Skolari.

Brani kao hobotnica... Specijalne rukavice za Mema Očou
Brani kao hobotnica... Specijalne rukavice za Mema Očou

Na ceniTRAŽE GA LIVERPUL I ARSENALGiljermo Očoa karijeru je započeo u domovini 2004. godine, branio je za Ameriku, a od 2011. do kraja ove sezone bio je član Ajača, koji je ispao iz Liga 1. Meksikanac nije produžio ugovor s njim, a za njega su već zainteresovani neki klubovi iz Premijer lige, pre svih Liverpul i Arsenal. Njegova trenutna tržišna vrednost je 4,4 miliona evra, ali posle ovog SP Meksikanac će koštati nekoliko miliona evra više.

Skoro u PSŽPROGLAŠEN NARKOMANOMGiljermo Memo Očoa trebalo je u leto 2011. da potpiše za PSŽ, ali u Pariz je iz FIFA stigla vest da je sa još četvoricom saigrača iz reprezentacije Meksika bio dopingovan na jednom meču. Bio je pozitivan na zabranjenu supstancu klenbuterol. Branio se govoreći da je tu supstancu u organizam uneo kontaminiranom hranom, ali u Parizu nikoga nije bilo briga. Proglašen je narkomanom, a PSŽ je odustao od transfera.

ČINJENICEŠta je sve odbranio Očoa protiv Brazila- 26. minut - odbranio oštar šut glavom Nejmara- 43. minut - ušao u šut Tijagu Silvi- 65. minut - zaustavio odličan šut Nejmara iz u šesnaesterca- 85. minut - bravurozna intervencija, skinuo zicer Tijaga Silve

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track