BRATSKI REMI: Klose spasao Nemce i izjednačio Ronaldov rekord
Foto: Reuters

Podela bodova

BRATSKI REMI: Klose spasao Nemce i izjednačio Ronaldov rekord

Brazil 2014 -
Fudbaleri Nemačke i Gane igrali su nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu

FORTALEZA - Fudbaleri Nemačke i Gane igrali su nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Nemačka je povela u Fortalezi na stadionu "Kastelao", golom Marija Gecea u 51. minutu. Međutim, Gana posle samo tri minuta igre stiže do izjednačenja zahvaljujući pogotku Andrea Ajua. Gana je u nastavku meča uspela da preokrene rezultat golom Asamoe Đana u 63. minutu, ali je bod Pancerima doneo legendarni Miroslav Klose osam minuta kasnije.To je bio njegov 15. gol na Mundijalima, pa se 36-godišnjak izjednačio sa Ronaldom na listi najboljih strelaca.Može se reći da je duel Nemačke i Gane završen "bratskim remjem" pošto je za Ganu igrao Kevin Prins Boateng, a za Nemačku Žerom Boateng.

Nemci su ovim remijem propustili šansu da obezbede osminu finala, dok je Gana osvajanjem prvog boda ostala u igri za prolaz u drugu fazu takmičenja. U poslednjem kolu Grupe G Nemačka igra protiv SAD, a Gana protiv Portugala. Zanimljivo je da su braća Boateng bila na različitim stranama. Nemačka tako nije poražena ni u 13. uzastopnom meču. Panceri su na startu Mundijala deklasirali Portugal sa 4:0, dok je Gana poražena od selekcije SAD rezultatom 2:1. Drugi meč Grupe G na programu je u nedelju, kada se u Manausu sastaju reprezentacije SAD i Portugala.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

TOK MEČA22.52 (90. +) - Kraj utakmiceFudbaleri Nemačke i Gane igrali su nerešeno 2:2 u drugom kolu Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu. Situacija u ovoj grupi se sada zakomplikovala, pošto su sve reprezentacije i dalje u igri za plasman u drugu fazu takmičenja. Drugi meč Grupe G na programu je u nedelju, kada se u Manausu sastaju reprezentacije SAD i Portugala22.44 (88. minut) - Gana se ne predajeDobra prilika za Ganu. Aju je šutirao izvan kaznenog prostora, ali je golman Nojer odlično intervenisao.22.40 (84. minut) - Miler u novoj šansiNe da se Mileru da postigne gol. Napadač je ponovo bio veoma blizu gola, ali je odbrana Gane još jednom intervenisala u poslednjem trenutku. U poslednjem trenutku interveniše Asamoa.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.27 (71. minut) - Gooooool, Nemačka izjednačila na 2:2!Nemačka uzvraća udarac i to preko legendarnog Miroslava Klosea koji postiže svoj 15. gol na Mundijalima. On se tako na vrhu liste strelaca izjednačio sa Brazilcem Ronaldom. Kros je izveo korner, a Klose sjajno reaguje na drugoj stativi.22.24 (68. minut) - Nova prilika za GanuMalo je nedostajalo da selekcija Gane postigne i treći gol. Adnre Aju je ponovo bio na pravom mestu, ali nije uspeo da zahvati loptu glavom posle centaršuta.22.19 (63. minut) - Gooooool, Gana vodi 2:1!Lam je pogrešio, a Muntari sjajano pronalazi Đana koji izlazi sam ispred Nojera i rutinski postiže drugi gol za vođstvo Gane.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

22.10 (54. minut) - Gooooool, Gana izjednačila na 1:1!Fudbaleri Gane ekspresno stižu do izjednačenja. Radost Nemaca je trajala samo tri minuta pošto je Adnre Aju savladao Nojera. On je nadskočio Mustafija i glavom pogađa metu.22.07 (51. minut) - Gooooool, Nemačka vodi 1:0!Miler je centrirao s desne strane, a Gece sjajno skače i pogađa gol Gane. Gece nije najbolje zahvatio loptu, ali je lopta ipak završila u mreži.22.02 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo poluvreme na stadionu "Kastelao". Nemci su u poluvremenu napravili jednu izmenu, pošto je Boatenga zamenio Mustafi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

II poluvreme21.47 (45. +3) - Završeno je prvo poluvremeNema golova u Fortalezi. Nemačka je bila bolja od Gane u prvih 45. minuta, ali Panceri nisu bili konkretni u završnici. S druge strane, Gana je u nekoliko navrata zapretila sa distance, ali je golman Nojer bio na visini zadatka. 21.44 (45 .minut) - Loša procena NojeraNojer je krenuo na loptu posle kornera Muntarija, ali ne stiže do nje. Lopta je preletela nemačkog golmana, ali nije bilo opasnosti po gol Pancera. Loša procena Nojera.21.40 (41. minut) - Pritiskaju NemciPanceri su u naletu, ali Gana za sada odoleva. Nemci su imali još dva obećavajuća centaršuta u peterac, ali je oba puta izostao završni udarac.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.36 (37. minut) - Gece šutiraGece se odlučio da odmah šutira sa desne strane, ali je Dauda bio na pravom mestu i sigurno hvata loptu.21.35 (36. minut) - Brani se GanaJoš jedan opasan napad Pancera. Ozil je ponovo prošao po boku, ali odbrana Gane i ovog puta uspeva da izbaci loptu u korner.21.32 (33. minut) - Muntari šutira, Nojer braniMuntari još jednim odličnim udarcem testira Nojera. Golman Nemačke je ponovo bio oprezan i sjajno brani.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.28 (29. minut) - Lopta ne dolazi do Milera

Gece je ponovo prošao po desnoj strani, ali lopta ne dolazi do Milera. Defanzivci Gane nekako uspevaju da izbace loptu u korner.21.25 (26. minut) - Pokušaj KrosaKros je neprecizno šutirao iz velike udaljenosti. Golman Gane pravi paradu, ali lopta nije ni blizu gola.21.21 (22. minut) - Panceri ponovo prete Ozil centrira sa desne strane, ali Miler u petercu ne uspeva da zahvati loptu na pravi način i ona završava u gol-autu.
Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.16 (17. minut) - Udarac KedireBrzu kontru Pancera završava Kedira, ali njegov udarac nije bio dovoljno snažan da bi napravio probleme golmanu Gane.21.12 (13. minut) - Gana ponovo pretiRabiju je šutirao levom nogom sa ivice kaznenog prostora, ali golman Nojer odlično interveniše i odbija loptu.21.09 (10. minut) - Miran početakMiran početak utakmice u Fortalezi. Obe selekcije testiraju protivnika, pa se igra uglavnom na sredini terena, bez konkretnih šansi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

21.06 (7. minut) - Prva prilika na mečuDobar napad Gane. Đan je dobio loptu u kaznenom prostoru, ali šutira visoko preko gola.21.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč Nemačka - Gana. To je treći međusobni duel dve selekcije, a oba puta je slavila Nemačka.20.55 - Igrači su na terenu

Foto: printscreen
Foto: printscreen

20.40 - Startne postaveNemačka: Nojer, Hovedes, Humels, Mertesaker, Boateng, Lam, Kedira, Kros, Gece, Ozil, Miler. Gana: Dauda, Asamoa, Mensa, Boje, Aful, Rabiju, Muntari, Aju, Acu, Boateng, Đan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track