SUDIJE IZBACILE BiH: Arbitar sa Novog Zelanda poklonio pobedu Nigeriji

Nova nepravda na Mundijalu

SUDIJE IZBACILE BiH: Arbitar sa Novog Zelanda poklonio pobedu Nigeriji

Brazil 2014 -
Fudbaleri Nigerije savladali su Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0 u drugom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali je meč u Kujabi obeležilo katastrofalno suđenje

KUJABA - Fudbaleri Nigerije savladali su Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0 u drugom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Nigerijci su golom Pitera Odemvingija u 29. minutu upisali prvu pobedu na Mundijalima još od 1998. godine.Meč u Kujabi na "Areni Pantanal" obeležilo je očajno suđenje arbitara sa Novog Zelanda, koji su svojim greškama poklonili pobedu Nigeriji, a samim tim i plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. S druge strane, Bosna i Hercegovina je drugim porazom izgubila svaku šansu da se plasira u osminu finala Mundijala.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Nigerija je na startu Mundijala remizirala sa Iranom, rezultatom 0:0, dok je Bosna i Hercegovina poražena od Argentine sa 2:1.U prvom meču Grupe F, "Gaučosi" su golom Lea Mesija u zaustavnom vremenu savladali selekciju Irana.Nigerija u poslednjem kolu igra protiv Argentine, dok Bosnu i Hercegovinu očekuje duel sa selekcijom Irana.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

TOK MEČA01.49 - Kraj utakmiceFudbaleri Nigerije savladali su Bosnu i Hercegovinu rezultatom 1:0 u drugom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Brazilu, ali je meč u Kujabi obeležilo katastrofalno suđenje. Nigerija se tako plasirala u osminu finala, dok je BiH drugim porazom izgubila svaku šansu da prođe u narednu fazu takmičenja.01.48 (90. +3) - Džeko pogađa stativuFudbaleri BiH jednostavno nemaju sreće. Džeko pogađa stativu. Njegov šut je odbranio golman Enjeama, a lopta potom pogađa stativu i odbija se u polje.01.46 (90. +1) - Najbolja prilika za BosnuNajbolja šansa za BiH na utakmici. Pjanić je pronašao Džeka koji sjajno šutira glavom, ali Enjeama ponovo brani.01.36 (81. minut) - Nova odbrana BegovićaUzeoni je još jednom testirao golmana BiH, ali nema promene rezultata.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.29 (74. minut) - Ibišević šutira preko golaMisimović je izveo korner, Ibišević sjajno skače, ali šutira preko gola.01.25 (70. minut) - BiH ne može do golaFudbaleri BiH na sve načine pokušavaju da stignu do gola Nigerije, koja se za sada organizovano brani. Defanzivci Nigerije ne ostavljaju puno prostora napadačima Bosne. 01.16 (61. minut) - Begović čuva BosnuGolman Begović brani dva dobra šuta u roku od nekoliko sekundi, prvo Babatundea sa ivice kaznenog prostora, a ozatim i Emenikea iz peterca.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

01.13 (58. minut) - Nigerija se oslobodila pritiskaPosle početne inicijative fudbalera BiH, Nigerija se pribrala i sve češće preti.01.10 (55. minut) - Begović intervenišeBabatunde je šutirao levom nogom, ali golman Begović odlično zaustavlja novi pokušaj Nigerijaca.01.02 (47. minut) - BiH odmah pretiEdin Džeko je šutirao na početku drugog poluvremena, ali je bio neprecizan01.01 (46. minut) - Nastavljena je utakmicaPočelo je drugo poluvreme na "Areni Pantanal" u Kujabi.II poluvreme

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.46 - Kraj prvog poluvremenaNigerija ima minimalnu prednost posle prvih 45 minuta igre, ali pre svega zahvaljujući trojici arbitara sa Novog Zelanda.00.44 (45. minut) - Džeko šutira preko golaEdin Džeko ne uspeva da pogodi gol posle sjajnog prodora Pjanića po desnoj strani. Napadač Mančester sitija je iz veoma povoljne pozicije šutirao preko gola.00.38. (39. minut) - Novi prodor Nigerije po desnoj straniVećina napada afričke selekcije došla je sa ove strane. Musa je ponovo našao rupu u odbrani i šutira, a Begović iz drugog pokušaja zaustavlja loptu.00.37 (38. minut) - Emenike ponovo u šansiEmenike je veoma raspoložen i pravi puno problema defanzvcima BiH. Ovaj njegov pokušaj izblokirao je Šunjić.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

00.28 (29. minut) - Gooooool, Nigerija vodi 1:0!Nigerija je povela golom Pitera Odemvingija, ali se čini da su sudije ponovo oštetile Bosnu s obzirom na to da nisu svirale prekršaj u napadu fudbalera Nigerije. Igrači BiH su protestovali kod sudije O'Lirija, jer smatraju da je asistent Emenike prethodno faulirao Spahića.00.23 (24. minut) - Enjeama braniDžeko je ponovo zapretio, ali je golman Enjeama odbranio.00.20 (21. minut) - Poništen gol DžekaDžeko je zatresao mrežu Nigerije, ali je usledila sramna odluka sudijske trojke sa Novog Zelanda. Naime, arbitri su dosudili nepostojeći ofsajd Edinu Džeku i poništile čist gol. Ponovljeni snimak jasno potvrđuje da nema govora o nedozvoljenoj poziciji.

Foto: Twitter
Foto: Twitter

00.19 (20. minut) - Begović još jednom siguranMusa je šutirao, ali golman Begović još jednom odlično interveniše.00.13 (14. minut) - Novi udarac OnazijaPonovo je golman Begović bio na mukama. Šutirao je Onazi, ali nema promene rezultata.00.10 (11. minut) - Opasan pokušaj MikelaMikel odličnim udarcem završava jedan duži napad Nigerije. On je imao dovoljno vremena da se namesti, ali šutira pored desne stative.00.07 (8. minut) - Uzvraća BosnaBešić je pokušao da iznenadi golmana Nigerije. On je šutirao sa distance, ali je bio neprecizan i lopta odlazi visoko iznad prečke.

Foto: printscreen
Foto: printscreen

00.06 (7. minut) - Odemvingi šutiraOdemvingi je izveo slobodan udarac, a lopta prolazi tik uz levu stativu gola Bosne i Hercegovine.00.05 (6. minut) - Prvi žuti kartonPotencijalno opasan napad Nigerije prekida Medunjanin i zasluženo dobija žuti karton.00.03 (4. minut) - Pjanić u ofsajduDobra kombinuju fudbaleri Bosne na startu meča i stvaraju dobru priliku, ali je Pjanić bio u nedozvoljenoj poziciji.00.00 (1. minut) - Počela je utakmicaPočeo je meč u Kujabi. Obe reprezentacije traže prvu pobedu u Brazilu. Nigerija je na startu Mundijala remizirala sa Iranom (0:0), dok je Bosna i Hercegovina poražena od Argentine (2:1).

Foto: Twitter
Foto: Twitter

23.55 - Reprezentacije su na terenuUpravo je završeno intoniranje nacionaln himne Nigerije, a sada je na redu i himna Bosne i Hercegovine. Uskoro počinje drugi meč drugog kola Grupe F na Mundijalu.23.30 - Startne postaveNigerija: Enjeama, Ošaniva, Omeru, Jobo, Embrouz Mikel, Onazi, Babatunde, Musa, Odemvingi, Emenike. BiH: Begović, Besić, Spahić, Sunjić, Mujdža, Medunjanin, Pjanić, Lulić, Hajrović, Misimović, Džeko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track