PIROVA POBEDA: Portugal i Ronaldo se i pored trijumfa nad Ganom vraćaju kući
Foto: Reuters

Razočaranje za obe selekcije

PIROVA POBEDA: Portugal i Ronaldo se i pored trijumfa nad Ganom vraćaju kući

Brazil 2014 -
Portugal je i pored pobede eliminisan sa Mundijala. U drugom meču grupe G Nemačka je pobedila SAD 1:0. Nemačka je prva sa sedam bododa, a SAD i Portugal po 4. Međutim, Amerikanci odlaze u osminu finala zbog bolje gol razlike
1 / 14 Foto: Reuters

BRAZILIJA - Fudbaleri Portugala pobedili su selekciju Gane rezultatom 2:1 (1:0) u meču poslednjeg, 3. kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Brazilu.Portugal je i pored pobede eliminisan sa Mundijala. U drugom meču grupe G Nemačka je pobedila SAD 1:0. Nemačka je prva sa sedam bododa, a SAD i Portugal po 4. Međutim, Amerikanci odlaze u osminu finala zbog bolje gol razlike. Gana je poslednja sa jednim bodom.Portugal je poveo golom Boja u 31. minutu. Na 1:1 je izjednačio je Gijan u 57, a pobedu Portugalcima doneo je Ronaldo u 80. minutu.

TOK MEČA

Foto: Reuters
Foto: Reuters

19:52 (90+5) - Kraj meča. Portugal je pobedio 2:1!19:47 (90) - Utakmica je produžena za 5 minuta.19:37 (80) - GOLLLLL!!!! Portugal vodi 2:1!Portugal vodi 2:1. U strelce se upisao Ronaldo. Dauda je slabo intervenisao na gol liniji i izbacio loptu pravo na nogu Ronaldu, koji je sa oko 12 metara zatresao mrežu rivala.19:28 (71) - Gana i dalje napada, Portugal se braniFudbaleri Gane imaju više loptu u posedu i napadaju. Ganjani jure koja bi im donela plasman u osminu finala SP. Portugalci kao da su se pomirili da se opraštaju od Mundijala

19:18 (61) - Kakva šansa za Ganu!Šansa utakmice za reprezentaciju Gane. Jedan igrač afričke selekcije ostao je sam na 5 metara od protivničkog gola, a onda je glavom šutirao pored stative.19:14 (57) - GOLLLL!!! Gijan donosi izjednačenje Gani Ofanzivna igra fudbalerima Gane se isplatila. Gijan je doneo izjednačenje, 1:1. Asamoa je prošao po levoj strani i posleo loptu u peterac gde je Gijan smestio u mrežu.

19:08 (51) - Gana napada u drugom poluvremenuFudbaleri Gane napadaju u drugom poluvremenu. Gijan je u 51. minutu šutirao iskosa sa 20 metara, ali je lopta prošla pored stative.

19:03 (46) - Počelo je drugo poluvremePočelo je drugo poluvremen na meču Portugal - Gana

18:46 (45+1) - Kraj prvog poluvremena. Portugal vodi 1:0.18:40 (40) - Portugal održava vođstvoRonaldo se našao na meti protivničkih igrača, koji oštro startuju nad najboljim fudbalerom sveta. Aful je zbog jednog takvog prekršaja dobio žuti karton.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:31 (31) - GOLLL!!! Portugal vodi 1:0!Portugal dolazi do željenog vođstva. Migel je oštro centrirao u protivnički šesnaesterac, a Boje je nespretnom intervencijom postigao autogol.18:18 (18) - Treća šansa za RonaldaNova odlična šansa za Ronalda. On je posle centraršuta dobro šutirao glavom sa svega nekoliko metara, ali je golman Gane ponovo izašao kao pobednik.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

18:11 (11) - Novi pokušaj Ronalda

Ronaldo je najagilniji u ekipi Portugalaca. On je u 11. minutu iz slobodnog udarca sa oko 20 metara dobro šutirao, ali je golman Gane bio na mestu

18:05 (5) - Prva šansa na utakmici za Portugal

Portugal je ušao angažovanije u meč, a prvu šansu na meču imao je Ronaldo u 5. minutu. On je iskosa desne strane šutirao i pogodio je prečku

Meč se igra od 18.00h na stadionu"Nacional de Brazilija". Istovremeno u Resifeu, u okviru iste grupe, sastaju se reprezentacije SAD i Nemačke. Portugal i Gana se nalaze u nezavidnom položaju s obzirom na to da eventualni remi Amerikanaca i Pancera vodi te dve reprezentacije u osminu finala Mundijala. Nemačka je prva na tabeli Grupe G sa četiri osvojena boda. Amerikanci ih prate u stopu, ali imaju lošiju gol razliku. Gana i Portugal su do sada osvojili po jedan bod. Gana je u prvom kolu poražena od selekcije SAD (2:1), dok je u drugom kolu igrala nerešeno sa Nemačkom (2:2). Međutim, afrička selekcija u odlučujući meč u Brazilu ulazi oslabljena pošto je selektor Kveši Apija izbacio iz ekipe Salija Muntarija i Kevina-Prinsa Boatenga zbog nediscipline. S druge strane, Portugal je na startu Mundijala doživeo katastrofu protiv Nemačke (4:0), da bi u nastavku takmičenja golom u poslednjim trenucima meča satigao do remija protiv SAD (2:2). Moguće je i da prvi put u istoriji Mundijala žreb odluči ko će igrati u osmini finala. To se nije dogodilo u Grupi F, ali ukoliko večeras Nemačka pobedi SAD rezultatom 4:0, a Portugal savlada Ganu sa 2:1, prvi put će se izvlačiti kuglice. Naime, u tom slučaju selekcije SAD i Portugala će biti potpuno izjednačene - oba tima bi imala gol razliku 4:7, a njihov međusobni duel je završen rezultatom 2:2. Grupa G se u nastavku takmičenja ukršta sa Grupom H, po sistemu prvi sa drugim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track