LJUBI TE TATA: Holanđani izveli decu na teren
Foto: Dado Đilas

Porodična atmosfera na treningu Holandije

LJUBI TE TATA: Holanđani izveli decu na teren

Brazil 2014 -
Brižni očevi: Van Persi, Kajt i Klajvert izveli mališane na teren nakon plasmana u četvrtfinale Mundijala
1 / 3 Foto: Dado Đilas

Trenuci za relaksaciju.Holandski fudbaleri plasirali su se u četvrtfinale Mundijala iako su do 88. minuta gubili od Meksika. Sutrašnji dan bio je rezervisan za lakši trening, a pojedini igrači i članovi stručnog štaba poveli su članove porodice sa sobom.Pikali fudbal s decomDok su igrači koje Van Gal nije uvodio u igru protiv Meksika odrađivali taktički trening, nekoliko metara iza njih na terenu su s decom stajali fudbaleri Robin van Persi, Dirk Kajt i pomoćnik selektora Patrik Klajvert.

Žene fudbalera... Mame sedele na tribinama
Žene fudbalera... Mame sedele na tribinama

Očevi su s dečicom pikali fudbal, a za to vreme su ih s tribina posmatrale supruge Buhra Elibali (Van Persi), Gertruda Kajt i Klajvertova druga žena Rozana Lima. Strelac fantastičnog gola protiv Španije Van Persi bio je toliko raznežen zbog prisustva sina Šakila i ćerke Dine da je devojčicu u jednom trenutku poljubio u usta.Klajvertov sin iz drugog braka Šejn Patrik pokazao je da će biti dostojan naslednik slavnog oca pošto je u nekoliko navrata demonstrirao fantastično umeće s loptom.Da je ne samo pažljiv otac ćerki Noel, Dirk Kajt je pokazao tako što je sa suprugom osnovao fondaciju za pomoć deci ometenoj u razvoju.

Tatinim stopama... Patrik i Šejn Klajvert
Tatinim stopama... Patrik i Šejn Klajvert

Sanjaju prvu tituluSigurno je da Van Gal sa ovakvim ljudima ne treba da brine da li će srušiti i Kostariku i još jednom pokušati da Holandiji donese prvu titulu svetskog prvaka.

Zajedno na treningu... I deca vredno trenirala
Zajedno na treningu... I deca vredno trenirala

Roben za Kurir:USREĆILI SMO KARDIOLOGENovinar Kurira je na pres-konferenciji posle treninga pitao Veslija Snajdera i Arjena Robena da li namerno igraju na preokret, pošto su tri puta uspevali da se vrate posle gola minusa.- To samo pokazuje kakva je atmosfera u timu i koliko smo psihički jaki. Svakako da ne radimo to namerno, ali se ispostavilo da nas ni zaostatak ne sprečava da stignemo do pobede - odgovorio je fudbaler Galatasaraja Vesli Snajder.Njegov saigrač iz reprezentacije i fudbaler minhenskog Bajerna Arjen Roben bio je prilično duhovit u odgovoru.- Mislim da smo usrećili kardiologe u Holandiji našim preokretima za infarkt. Siguran sam da imaju pune ruke posla posle naših utakmica - rekao je kroz osmeh Roben.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track