TAJNA USPEHA: Holanđani se ovog puta ne svađaju međusobno
Foto: Dado Djilas

Sjajna atmosfera

TAJNA USPEHA: Holanđani se ovog puta ne svađaju međusobno

Brazil 2014 -
Strahovao sam pre turnira kako će sve ispasti, ali sam brzo prestao. Ova grupa funkcioniše izuzetno dobro. Atmosfera je sjajna, rekao je Snajder

RIO DE ŽANEIRO - Atmosfera u fudbalskoj reprezentaciji Holandije je harmonična na ovom Svetskom prvenstvu, što nije u skladu sa neslavnom tradicijom ove ekipe na velikim turnirima.

"U poređenju sa atmosferom na EP 2012, razlika je kao između noći i dana. Ovo me podseća na 2010. kada smo se takođe vrlo dobro slagali", rekao je Vesli Snajder novinarima u Rio de Žaneiru.

Sujetni sukobi su nekako deo istorije kada je "oranje" u pitanju. Najdramatičnije je možda bilo na Evropskom prvenstvu 1996. godine, kada je vezni igrač Edgar Davids izbačen iz tima zbog javnih kritika prema tadašnjem selektoru Gusu Hidinku. On je tada rekao da je trener "nesposoban" da vodi tim i da njime "manipulišu braća De Bur i Denis Berkamp".

Pre dve godine je Rud Gulit izazivao autoritet Dika Advokata i njegovu postavku igrača na terenu. "Zlatna" generacija Berkampa, Partika Klajverta, Sedorfa, braće De Bur i ostalih nikada ništa nije osvojila, podrivana ogromnim sujetama. Rafael van der Vart i Klas-Jan Huntelar su javno izrazili svoje nezadovoljstvo u štampi.

"U svlačionici ima ogromnih sujeta. Atmosfera nije kao na Svetskom prvenstvu 2010. Ali, ne moramo svi nužno da budemo prijatelji da bismo igrali zajedno i pobeđivali", rekao je Snajder.

On je tako priznao da nije sve idealno u svlačionici "lala", ali je to priznanje ogroman korak unapred.

U Brazilu nema sukoba, čak ni očekivanog sudara sujeta dva klana, veterana Robena, Snajdera, Kajta, Van Persija, Huntelara, De Jonga i mladih snaga De Vraja, Silesena, Depaja i Lensa.

"Strahovao sam pre turnira kako će sve ispasti, ali sam brzo prestao. Ova grupa funkcioniše izuzetno dobro. Atmosfera je sjajna", rekao je Snajder.

Dirk Kajt je rekao da je prisustvo supruga i partnera jako važna stvar za tim.

"Potpuno je osveženje kada možete dan pre utakmice da budete sa svojom porodicom, uključujući i žene i decu", rekao je Kajt.

Nije čudno videti kako deca posle treninga šutiraju loptu sa svojim tatama na terenu. Svi ti ljudi oko tima Holandije se dobro provode i uživaju u čarima Rija, pošto je selektor Luj van Gal do sada dao tri solobodna dana svojim igračima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track