PRVI GOLMAN SILESEN NIJE IMAO POJMA: Genije Van Gal u tajnosti pripremao Tima Krula za penale
Foto: Reuters

Najslađa prevara veka

PRVI GOLMAN SILESEN NIJE IMAO POJMA: Genije Van Gal u tajnosti pripremao Tima Krula za penale

Brazil 2014 -
Rekli smo Krulu da postoji mogućnost da će braniti penale. Silesenu nismo rekli. Verovali smo da je Krul bolji izbor za jedanaesterce. Ima bolji učinak kod branjenja penala, rekao je selektor Holanđana

Reprezentacija Holandije plasirala se u polufinale Svetskog prvenstva posle jedanaesteraca u duelu sa Kostarikom, a junak pobede svakako je rezervni golman Tim Krul, koga je selektor Luj van Gal uveo u igru u 120. minutu produžetka.

Golman Njukasla je odbranio dva penala fudbalerima Kostarike, Ruizu i Umani, i pomogao "Oranju" da izbori meč protiv Argentine.

Ono što je interesantno je podatak da je Van Gal u tajnosti pripremao Tima Krula za penal seriju, a da o tome prvi golman Jasper Silesen nije ništa znao.

"Rekli smo Krulu da postoji mogućnost da će braniti penale. Silesenu nismo rekli. Verovali smo da je Krul bolji izbor za jedanaesterce. Ima bolji učinak kod branjenja penala. Razgovarali smo s njim o tome i dogovorili se da prouči kako su Kostarikanci izvodili penale protiv Grčke. Videli ste da je dobro procenio svaki šut", izjavio je posle meča Van Gal.Ipak, holandski stručnjak nema dilemu ko će pokušati da zaustavi Lionela Mesija i Argentinu u polufinalu Svetskog prvenstva.

"Uopšte nije pod znakom pitanja ko će braniti protiv Argentine. Biće to Silesen".

Duel Holandije i Argentine na programu je u sredu 9. jula od 22 sata na Korintijans Areni u Sao Paulu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track