Polufinale Mundijal: Holanđani otpisali Mesija i društvo!

Najveći gubitnici u istoriji sp skidaju prokletstvo

Polufinale Mundijal: Holanđani otpisali Mesija i društvo!

Brazil 2014 -
Trostruki vicešampion Holandija večeras (22.00) u Sao Paulu preko Argentine traži prolaz u finale SP, ali i revanš za 1978.

Najveći gubitnici u istoriji Mundijala i trostruki vicešampioni sveta ubeđeni su u to da će za pet dana na Marakani u Rio de Žaneiru skinuti četrdesetogodišnje prokletstvo i konačno osvojiti Zlatnu boginju!Posle impresivnih igara i ubedljivih pobeda u grupnoj fazi, Holandija je uz mnogo sreće eliminisala Meksiko i Kostariku, a fudbaler Bajerna Arjen Roben uveren je da će i večeras (22.00) u Sao Paulu biti miljenici Fortune i eliminisati jednog od svojih velikih dužnika „gaučose“.Argentina je do svoje prve titule došla baš pobedom u finalu nad Holandijom, a četiri godine ranije i Nemci su preko istog rivala stigli do trofeja. Na poslednjem Svetskom prvenstvu „lale“ su po treći put poražene u finalu, ovog puta od Španije u Južnoj Africi.- Špance smo počistili i poslali ih kući, a sad su pred nama još dvoje dužnika. Argentina nam je ostala dužna 1978. godine i taj trijumf u Buenos Ajresu je njihova jedina važna pobeda nad nama. Ubeđen sam da idemo u finala. Još kad bi nas tamo sačekali Nemci - osveta bi bila potpuna. Nacija četiri decenije čeka ovaj meč i nećemo ih razočarati - kaže fudbaler Bajerna.Roben je poslednje tri godine imao nekoliko žestokih obračuna s najboljim igračem Argentine Leom Mesijem.- Ne smeta mi što u nokaut fazi nisam postigao gol. Naprotiv, drago mi je što smo dokazali da smo ekipa i da nije bitno ko će zatresti mrežu. Presrećan sam igrama Di Marije i Iguaina, ali pre svih celokupne odbrane, koja deluje kao neprobojan bedem. Holandija je snažna ekipa, ali to nije dovoljno jer mi moramo da ispunimo obećanje dato našem narodu i obavezu da zaigramo u finalu - rekao je Leo.

Holandija- Među najboljih 10 igrača na SP nalaze se dvojica „lala“ Arjen Roben i Stefan de Vrej- „Lale“ su postigle najveći broj golova u dosadašnjem toku Mundijala, čak 12- Fudbaleri Holandije su četiri puta pogodili okvir gola za 480 minuta na SP u BraziluZajedno- Zajedno obe selekcije ostvarile su devet trijumf i jedan remi na ovom šampionatu- Holanđani su pretrčali 114,8 kilometara, što je 5.700 metara više od Argentinaca- Obe selekcije na Mundijalu ukupno zaradile 12 žutih kartona, od čega „lale“ sedamArgentina- Argentina je druga selekcija na SP po broju tačnih pasova 2.438 ili 79 procenata- Sa 40 izvedenih kornera „gaučosi“ su apsolutni rekorderi turnira u Brazilu- Leo Mesi je najbolji strelac sa četiri pogotka, a cela ekipa je postigla ukupno osam

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track