VEROVALI ILI NE: Golman Holandije Silesen nikada u karijeri nije odbranio penal
Foto: Reuters

Nije se proslavio

VEROVALI ILI NE: Golman Holandije Silesen nikada u karijeri nije odbranio penal

Brazil 2014 -
Za razliku od njega rezervni golman Holandije Tim Krul zaustavio je dva jedanaesterca fudbalerima Kostarike u četvrtfinalu SP

RIO - Golman Ajaksa i reprezentativac Holandije Jasper Silesen nije odbranio nijedan penal u karijeri.Silesen (25) je za reprezentaciju Holandije debitovao pre godinu dana kada je "lale" preuzeo Luj van Gal. On je standarni čuvar mreže Ajaksa i Holandije, a na sinoćnjem meču polufinala Mundijala nije zaustavio nijedan od četiri šuta fudbalera Argentine.Holandski mediji navode da Silesen prošle sezone nije uspeo da zaustavi nijedan od osam penala u Erediviziji i tri u Ligi šampiona. Na Mundijalu u Brazilu pored sinoćnja četiri nije odbranio ni jedanaesterce protiv Španije i Australije.Za razliku od njega rezervni golman Holandije Tim Krul zaustavio je dva jedanaesterca fudbalerima Kostarike u četvrtfinalu SP.

Van Gal je posle meča rekao da je imao nameru, ali nije mogao da sačeka izmenu golmana pre penala, pošto je morao prethodno da izvrši sve tri izmene.

"Da sam imao mogućnost ponovo bih stavio Tima Krula na gol. Međutim, morao sam da zamenim Martinsa Indija zbog umora i žutog kartona, De Jonga zbog mogućnosti obnavljanja povrede, a u produžetku Robina van Persija koji je bio iscrpljen. Potrošio sam sve tri zamene i nisam imao mogućnost da uvedem Krula", objasnio je Van Gal.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track