KAPITEN OČITAO LEKCIJU! Lučića pitali zašto nisu izgubili od Poljske i prebacili se u lakši deo 'kostura' - odgovor je DOKTORSKI!
Foto: Profimedia

EVROBASKET 2022

KAPITEN OČITAO LEKCIJU! Lučića pitali zašto nisu izgubili od Poljske i prebacili se u lakši deo 'kostura' - odgovor je DOKTORSKI!

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Pragu selekciju Poljske sa 96:69 i tako sa svih pet pobeda završila takmičenje u Grupi D Evropskog prvenstva. Srbija je sa maksimalnim učinkom prva na tabeli Grupe D i u osmini finala će igrati protiv Italije, koja je bila četvrtoplasirana u Grupi C.

Srbija
foto: Profimedia

Srbija je mogla i da izgubi ovaj duel pa da se prebaci u "lakši" deo kostura, ali to našim momcima nije padalo na pamet.

Kapiten Vladimir Lučić je sve lepo objasnio posle meča.

"Zadovoljni smo svi jer smo bez poraza završili prvu fazu. Kostur je takav da nas čekaju sjajne ekipe počevši od osmine finala predvođeno sa Italijom. Ne, u sportu nema kalkulacija, gledamo samo sebe", vrlo je jasan bio Lučić, a onda se prisetio poraza od Italije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

"Mislim da je eliminacija na kvalifikacionom turniru je samo pokazatelj kvaliteta koji ta ekipa poseduje, pogotovo u tim eliminacionim mečevima, gde je kao u Beogradu sve moguće. Tu dvojica ili trojica igrača mogu da budu opasna."

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track