KOŠARKAŠI HRVATSKE BIRALI RIVALA NA EP - LEGENDA IM PORUČUJE: Ako želiš mentalitet pobednika, onda tu nema mesta kalkulacijama...
Foto: Damir Dervišagić, Profimedia

EVROBASKET 2022

KOŠARKAŠI HRVATSKE BIRALI RIVALA NA EP - LEGENDA IM PORUČUJE: Ako želiš mentalitet pobednika, onda tu nema mesta kalkulacijama...

Eurobasket 2022 -

Košarkaška reprezentacija Hrvatske savladala je Ukrajinu u poslednjem kolu grupne faze Evrospkog prvenstva - meč je završen rezultatom 90:85, a u poslednjem minutu imali su priliku da pobedom preko 8 poena razlike obezbede drugo mesto u grupi, a čini se, da su to hteli da izbegnu.

Pri vođstvu od sedam poena razlike Bojan Bogdanović je namerno promašio slobodno bacanje i tako izabrao da Hrvati ostanu na trećem mestu.

Hrvatska
foto: Profimedia

Legenda jugoslovenske košarke, Nikola Plećaš poručio da mu se ne sviđa ono što je video na meču Hrvatske i Ukrajine.

"Pratim Evrobasket koliko stignem u Istri, nedaleko od Fažane, gde imam vikendicu, i rezultat Hrvatske za sada je dobar, ali videćemo ćemo dalje šta će napraviti naši igrači. Nas starije igrače ionako niko ne pita za mišljenje, odnos prema nama gotovo da ne postoji i gledam utakmice isključivo navijački, tako da vam neću komentarisati Amerikanca u našem sastavu ili taktiku trenera Mulaomerovića", rekao je Plećaš za T-portal i osvrnuo se na period kada se aktivno bavio košarkom.

Nikola Plećaš
foto: Damir Dervišagić

"Kad smo mi igrali, uvek smo bili sigurni da ćemo osvojiti medalju i imali smo visoku poziciju u evropskoj i svetskoj košarci. Svi su želeli da nas izbegnu, a kalkulacijama se nismo bavili. Ako u sportu želiš napraviti rezultat, onda uvek moraš igrati na pobedu. A ako želiš dobiti mentalitet pobednika, onda baš u svakoj utakmici moraš igrati punom snagom i tu nema mesta kalkulacijama i kojom ćeš razlikom dobiti. Zato mi je ta odluka čudna...", pojasnio je Plećaš, inače Srbin iz Hrvatske.

Plećaš se čudi i zbog čega je Hrvatska izabrala da ide na Finsku, pošto smatra da su jači od Poljske sa kojom su mogli da igraju, dok mu se i ne sviđa ni košarka "vatrenih" bez pravog plejmejkera.

Hrvatska, košarkaši Hrvatske
foto: Profimedia

"Pa kako je moguće da od svih mogućih igrača koji postoje na ovim prostorima treneri nisu bili sigurni baš ni u jednog plejmejkera koji bi mogao igrati na visokom nivou? Ko je za to kriv? Pa eto, zato je i angažiran stranac, ali to je posebna priča", zaključio je slavni košarkaš.

(Kurir sport/T-portal)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track