KOŠARKAŠI SRBIJE POSLE POBEDE NAD TURSKOM: Bogdan o seriji od 10 poena, Mačvan o njemu i Joviću
Foto: FIBA

Reakcije

KOŠARKAŠI SRBIJE POSLE POBEDE NAD TURSKOM: Bogdan o seriji od 10 poena, Mačvan o njemu i Joviću

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Istanbulu selekciju Turske sa 80:74 u utakmici trećeg kola Grupe D Evropskog prvenstva.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića su upisali drugu, vrlo važnu pobedu na šampionatu Evrope, dok Turska sada ima skor od jednog trijumfa i dva poraza.

Najefikasniji u redovima Srbije bio je Bogdan Bogdanović sa 17 poena, Stefan Jović je ubacio 15, uz devet asistencija, a Milan Mačvan osam. Vladimir Lučić je zabeležio sedam poena i osam skokova, dok je Dragan Milosavljević meč završio sa osam postignutih poena.

"Mislim da smo odigrali bolje i bili spremniji nego protiv Rusije. Drago mi je da je Jović prelomio. On i Bogdan su doneli pobedu. Čestitam svima, ali moramo da se okrenemo Britaniji. Nije lako, malo je vremena, ali moramo potvrditi ovu pobedu", rekao je Mačvan i nastavio da analizira meč.

"Imali smo skoro ceo meč pod kontrolom, osim one Turske tri trojke u trećem kvartalu kada su nam prišli na dva razlike. Mislim da smo pokazali karakter i dokazali da je protiv Rusa bio najlošiji meč ovog leta."

foto: FIBA

Plej srpskog tima Stefan Jović je istakao:

"U ovom ambijentu nije lako. Igraju zonski presing, mladi su, trče. Ali uspeli smo da uradimo sve ono što treniramo i kao što je Sale rekao nismo kao protiv Rusa skakali na svaku loptu i trošili energiju.", rekao je Jović, koji je zatim upitan o situacijama kada je ostavljan sam na šutu za tri poena:

"Bio sam sam i nije prvi put da me neko pušta. Treba da tražimo bolja rešenja i to će u nastavku tirnira biti drugačije."

foto: FIBA

Plej Srbije pomenuo je i narednog rivala.

"Britanci imaju karakter, znaju i boriće se, ali moramo da izvučemo pobedu."

Bogdan Bogdanović je posle meča rekao da mu je drago što ga navijači nisu zaboravili:

"Teško je bilo imali smo deset, jedanaest razlike i nikako da prelomimo. Imaju Turci neverovatnu publiku, i sigurno je da bi i mni da smo igrali kući igrali bar 30 odsto bolje. Meni je drago da mi niko nije zviždao i da sam ovde ostavio traga", rekao je Boogdanović, koji je zamoljen da se seti o čemu je mislio kada je postigao vezanih 10 poena.

"Kada sam dao onih deset poena? Hteo sam da dam još deset."

Kurir sport, Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ovo smo čekali punih osam godina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track