(KURIR TV) KOŠARKAŠI RASPOLOŽENI PRED ITALIJU: Evo šta kažu i kako su završili trening u Istanbulu!
Foto: FIBA

Borba za polufinale Evrobasketa

(KURIR TV) KOŠARKAŠI RASPOLOŽENI PRED ITALIJU: Evo šta kažu i kako su završili trening u Istanbulu!

Eurobasket -

Košarkaška reprezentacija Srbije u sredu od 20:30 protiv Italije igra duel četvrtfinala Evrobasketa u Istanbulu.

Specijalni izveštač Kurira iz Istanbula - Božidar Manojlović

Selektor i svi igrači svesni su značaja meča, ali ističu da su odmorni i spremni za kakao sam Đorđević kaže, važu i tešku borbu:

"Znamo sta znači četvrtfinale. Vrlo teška i značajna utakmica. Ništa više od toga. Mislim da znamo kako protiv njih. Mora da bude teška borba, da im ne damo da šutiraju, da imamo "noge na zemlji". Tu su Datome i Belineli kao glavne uzdanice, ali i Meli koji je plej na poziciji četiri. Ali treba da vodimo računa o nama i ne brinemo samo o njima", rekao je selektor i dodao:

"Igrali smo sa Italijom, pre 15 dana, možda i više, jer dugo smo već ovde, ali to nisu bile ekipe, koje su sada, tako da..."

foto: FIBA

Vladimir Lučić je istakao da tim spreman čeka veliki meč.

"Tu smo gde smo i hteli da budemo. Spremni smo i čekamo meč. Njihova spoljna linija kao i Mađari mnogo šutira za tri poena, ali ne možemo ih porediti. Italijani su mnogo bolji! Susretali smo se već i znamo šta treba da radimo", rekao je Lučić.

foto: FIBA

Na važnost meča ukazao je i Bogdan Bogdanović

"Najteža utakmica na turniru, jer posle nje dolaze borbe za medalju. Igraju atipično bez lopte sa dosta preuzimanja i moramo da se na to adaptiramo. Prijao nam je ovaj slobodan dan da se malo osvežimo, sada treba da se koncentrišemo na meč, kazao je novi igrač Sakramenta.

Bogdanović je govorio i o izjavi Luiđija Datomea da je veliki takmičar, koji voli mečeve koji odlučuju:

"Nikada nisam birao utakmice, ali ova kao što sam rekao ima poseban značaj. Ja kao i svi košarkaši volim kada je tako, jer svi mi volimo da se takmičimo."

Kapiten Milan Mačvan imao je kratak raport:

foto: FIBA

"Uradili smo i ponovili neke detalje koje spremamo. Sada se odmaramo i čekamo. Atmosfera je na zavidnom nivou kao i uvek".

Kurir sport

Foto: FIBA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track