(KURIR TV) ETORE MESINA EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srbi, nemojte jako!
Foto: Fiba.com

Srbija protiv Italije za polufinale Evrobasketa

(KURIR TV) ETORE MESINA EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Srbi, nemojte jako!

Eurobasket -

Košarkaši Srbije više nemaju pravo na grešku i ukoliko žele da uđu u borbu za medalju, u sredu moraju da preskoče Italijane kako znaju i umeju.

A da će biti lako - neće! Pa čak da je četa Saleta Đorđevića u punom sastavu morala bi da prolije mnogo znoja da pulene Etorea Mesina baci na kolena.

Zato nema dileme, od prve sekunde četvrtfinalnog meča mora da se igra jako, bez oscilacija koje su mučile "orlove" u duelu sa Mađarskom.

Italija je možda najjača na klupi gde sedi legendarni trener Etore Mesina. U razgovoru za Kurir sport Mesina kaže da se svestan protiv kakve sile mora da igra njegov tim.

- Srećni smo što smo u četvrtfinalu i znamo da će biti đavolski teško proći dalje. Srbija uprkos povredama glavnih igrača ima sjajan tim i moraćamo da prikažemo naše najbolje izdanje do sada ako želimo da se nadamo nečemu.

A mi možemo da se nadamo da će Srbi igrati bar malo lošije nego što inače umeju - rekao je Mesina i dodao:

- Počastvovan sam što sam trenirao Danilovića. Saša nije samo šampion, već veliki prijatelj. Veoma sam počastvovan što sam trenirao mnogo srpskih igrača. Respektujem mnogo vašu košarku, igrače i posebno trenere.

Pazi ovo: Italijani dobijaju dnevnice od saveza Košarkaši Italije, iako solidno zarađuju u klubovima, na Evrobasketu ne moraju da troše svoj novac. Naime, košarkaški savez Italije im uplaćuje dnevnice. Oni koji su odigrali do 49 utakmica, dobijaju 100 evra dnevno. Oni koji su odigrali od 50 do 99 mogu da računaju na 150, dok Heket sa 100 nastupa dobija čak 200.

SRBIJA - ITALIJA 20.30 RTS 1 Istanbul. Dvorana: Sinan Erdem. Kapacitet: 16.000 SRBIJA: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović Selektor: Aleksandar Đorđević ITALIJA: Heket, Belineli, Aradori, Filoj, Bilja, Meli, Kuzin, Ćinćarini, Abas, Baldi Rosi. Selektor: Etore Mesina

SRBIJA ITALIJA 81,0 poeni 69,3 53% šut za 2 46,2% 34,9% šut za 3 39,2% 75,2% sl. bacanja 67,8% 38,8 skokovi 32,7 21,7 asistencije 15,2 11,5 izg. loprte 11,2

Kurir sport

Foto: Fiba.com

Video: Božidar Manojlović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track