HRVATI MOLE: Ako hoćemo uspeh u košarci na mesto selektora dovedimo Srbina!
Foto: AP

navijači jednoglasni

HRVATI MOLE: Ako hoćemo uspeh u košarci na mesto selektora dovedimo Srbina!

Eurobasket -

Košarkaška reprezemtacija Hrvatske ispala je u osmini finala Evrobasketa, koji je ušao u završnicu i čeka drugog finalistu pošto je od četvrtka veče poznato da će se sa boljim iz meča Srbija - Rusija (petak 20.30) u nedelju od 20.30 sastati Slovenija, koja je deklasirala Španiju (92:72).

Neuspeh na četrdesetom kontinentalnom prvenstvu doveo je do povlačenja hrvatskog selektora Aleksandra Petrovića sa te funkcije. I dok su čelnici Saveza brže - bolje rešili da ga nasledi malo poznati trener Splita Ivica Skelin, među navijačima preovladava nedvosmislen stav da selektor mora biti Srbin.

Tako je u komentarima ispod teksta kolega sa Indeksa, jedan od čitalaca tog portala napisao:

"Ako hoćete uspeh i medalju odavde izaberite: - Željko Obradović - Dušan Duda Ivković - Svetislav Kari Pešic - Duško Vujošević - Dejan Radonjić - Saša Obradović - Igor Kokoškov - Bozidar Maljković"

Ostatak komentara protekao je u raspravi o tome, kako dovesti trenera iz Srbije, zašto su nekima od njih poput Željka Obradovića ili Božidara Maljkovića, šanse milimalne.

Bilo je i onih koji su podržali odlazećeg selektora Acu Petrovića i podsetili da je pre asamo godinu dana za sve navijače Hrvatske on bio najbolji, jer je desetkovan tim odveo najpre na Olimpijske igre, a zatim u četvrtfinale tog nadmetanja, dok su neki za celu situaciju krivili bivše i sadašnje funkcionere KS Hrvatske.

Kurir sport / Index.hr, Foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Ko će se posle finala EP krstiti sa tri prsta?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track