ĐORĐEVIĆ OTKRIO: Ja sam odlučio da Teo ne ide na Evrobasket! Marković i Kalinić nedostajali za zlato
Foto: fiba

SELEKTOR OTVORIO DUŠU

ĐORĐEVIĆ OTKRIO: Ja sam odlučio da Teo ne ide na Evrobasket! Marković i Kalinić nedostajali za zlato

Eurobasket -

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević otkrio je da je on doneo odluku da prvi plejmejker Miloš Teodosić ne ide na Evrobasket.

Đorđević je u intervjuu za NIN istakao da je zdravlje igrača najbitnije.

"Odluka je bila moja! To sad prvi put javno kažem. Nisam hteo da se krijemo iza njega, a on nije bio dovoljno spreman. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača, trebaće nam još. Rekao sam mu da preskoči ovo takmičenje i preuzeo odgovornost. Služio se i bio zahvalan, razumeli smo se", rekao je Đorđević.

Srbija je bila na korak od prvog zlata od 2002. godine, ali ju je nadigrala Slovenija - usledilo je sjajno objašnjenje Đorđevića za poslednji meč Evrobasketa.

"Nekoliko stvari je nedostajalo za zlato. Pre svega, još jedan dan odmora koji su imali Slovenci. Mnogi to neće razumeti, ali oporavak igrača je ključan na ovakvom turniru. A taj jedan dan znači mnogo. Drugo, da smo imali samo Stefana Markovića ili Nikolu Kalinića verujem da bi bila druga priča. Pokušao sam da ubedim Markovića, vidim da mu je srce u reprezentaciji, svaki dan mi je slao poruke. Još nisam odustao od njega, pokušaću ponovo", dodao je selektor Srbije.

kurir.rs / NIN foto: FIBA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT UŽIVO: Senzacionalno! Evo kako je Haradinaj, pokopao FK Partitzn!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track