Predrag Rajković za Kurir: Pobeda Italije nad Belgijom za mene nije iznenađenje
Foto: Dado Đilas

Pratite Evro 2016 sa golmanom srpske reprezentacije

Predrag Rajković za Kurir: Pobeda Italije nad Belgijom za mene nije iznenađenje

Francuska 2016 -

Iza nas je prvih nekoliko dana Evropskog prvenstva i nadam se da ste uživali.

Nije bilo možda toliko sjajnog fudbala ali svakako je uzbuđenje bilo na visini jer je šampionat tek počeo.

Nismo videli neka iznenađenja, što je možda i očekivano. Uglavnom pobede koje su se i mogle predvideti. Za mene, naravno, Italijani nisu iznenađenje. Ako se sećate, njih sam stavio u krug favorita. Kako Italijani sa tolikim brojem titula za bilo koga mogu da budu iznenađenje. Zato me njihova pobeda pobeda u prvom kolu uopšte ne čudi bez obzira na snagu Belgijanaca na papiru.

Nemci su odigrali prema očekivanjima, Španci takođe, a Francuzi došli do tri boda protiv vrlo borbene Rumunije. Niko od njih nije briljirao, što je i normalno za prvo kolo. Tek će favoriti podizati formu i ulaziti u ritam.

Samo je Nojer već u ritmu, odnosno on je u formi 365 dana godišnje. Čudesan golman, pravi stub tima. Uživao sam u njegovim odbranama. Njegove intervencije su bile spektakularne i ne mogu Vam opisati koliko je bilo teško to što je o uradio. Samo kada biste stali među stative bilo bi vam jasno. Takođe, i Pjatov je bio sjajan.

Sa posebnom pažnjom sam pratio utakmice Velsa i Republike Irske, naših protivnika u kvalifikacijama za odlazak na Svetsko prvenstvo. Oba tima imaju kvalitet i dokazuju da nam grupa ni malo nije laka kao što se stvorio utisak u javnosti. Vels je pobedio, ali na mene su Irci ostavili jači utisak. Takmičarska su ekipa koja koristi svaki kiks da kazni rivala.

U kvalifikacijama će imati pristup kao i sada na Evropskom prvenstvu u Francuskoj pa je dobro videti ih u ovim izdanjima, odnosno kad igraju maksimalno.

Pišemo se uskoro i uživajte u fudbalu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track