(VIDEO) RASPUCANI ŠAMPION: Španija razbila Turke pred Mažićem za osminu finala
Foto: Reuters

Najubedljivija pobeda na EP

(VIDEO) RASPUCANI ŠAMPION: Španija razbila Turke pred Mažićem za osminu finala

Francuska 2016 -

Branilac titule prvaka Evrope Španija ubedljivo je pobedila Tursku 3:0 (2:0) u meču drugog kola Grupe D na EVRO 2016.

"Crvena furija" ima šest bodova iz dva meča i obezbedila je plasman u osminu finala. U poslednjem kolu protiv Hrvatske potreban joj je makar bod da u nokaut fazu takmičenja na Evropskom prvenstvu uđe sa "pol-pozicije".

Turci su doživeli i drugi poraz (prethodno izgubili od Hrvatske 0:1), pa im preostaje samo teoretska šansa da trijumfom nad Češkom, uz poklapanje mnogih drugih rezultata, kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije prođe dalje.

Večerašnju utakmicu u Nici sudio je Srbin Milorad Mažić. Kao i na prvom ispitu u Francuskoj, na meču Švedska - Republika Irska, i ovaj put je dobro odradio posao, a početkom drugog poluvremena imao je najteži zadatak da proceni da li je Đordi Alba bio u ofsajdu pre nego što je asistirao Alvaru Morati za gol.

Dvostruki uzastopni prvak "starog kontineta" zabeležio je do sada najubedljiviju pobedu na EVRO 2016. Još nijedna reprezentacija nije postigla tri gola, a kamoli trijumfovala sa tri gola razlike.

Alvaro Morata i Nolito izvršili su "blickrig" između 34. i 37. minuta. Prvo je mrežu Turaka zatresao Morata na asistenciju Nolita, koji se odmah zatim i sam upisao u strelce. Napadač Juventusa je u 48. minutu, svojim drugim golom, postavio konačan rezultat.

Španci su se poigravali sa Turcima i rutinski priveli meč kraju.

Izabranici selektora Visentea Del Boskea na sedmoj uzastopnoj utakmici na evropskim prvenstvima nisu primili gol, a Serhio Ramos je odigrao deseti meč na kontinentalnim šampionatima na kome je mreža "crvene furije" mirovala. To su rekordi.

"Crvena furija" se tako pridružila Francuskoj i Italiji, jedinim sigurnim učesnicima osmine finala Evropskog prvenstva.

Foto: AP
Foto: AP

TOK MEČA:

73. minut - Ništa se zanimljivo ne dešava na stadionu u Nici. Pobednik je odavno rešen...

52. minut - ŠANSA za TURSKU! Jilmaz je sjajno oslobodio čuvara, ali je onda loše šutirao.

ŠPANIJA je prva reprezentacija na EVRO 2016 koja je postigla tri gola na meču!

48. minut - GOOOLLL - 3:0 - MORATA! Inijesta je fantastično proigrao Albu, koji je bio u sumnjivoj poziciji, ali Mažić nije dosudio ofsajd, a bek Barselone je "spojio s golom" Moratu. Fudbaleru Juventusa je to drugi pogodak na meču.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme. Terim je izvršio izmenu, umesto Čalhanoglua na teren je poslao Sahina.

21:46 - MAŽIĆ, osim kada je opravdano pokazivao žute kartone, bio je "nevidljiv" na terenu, što znači da je ponovo sjajno odradio posao.

Kraj prvog poluvremena - 2:0!

37. minut - GOOOLLL - 2:0 - NOLITO! Blickrig Španaca! Nolito je posle asistencije upisao i gol. Našao se sam pred golmanom Volkanom Babakanom posle kardinalne greške Topala i tu priliku nije propustio.

34. minut - GOOOLLL - 1:0 - MORATA! Nolito je ubacio loptu pred gol, ona je "legla" na glavu Morati, a napadač Juventusa ju je poslao u mrežu.

30. minut - Španci su bolji, Turci se uglavnom brane i pokušavaju da priprete iz kontri. Međutim, za sada nema šansi iz kategorije stoprocentnih.

11. minut - STATIVA! Đordi Alba je centrirao, a Hakan Balta nespretno intervenisao i pogodio stativu svog gola. Ipak, imao je sreće, lopta nije otišla u mrežu, već u korner.

9. minut - Najviše posla na terenu za sada ima MAŽIĆ. Žuti karton je pokazao i Julmazu, jer je gurnuo Busketsa.

2. minut - MAŽIĆ je već morao da reaguje. Pokazao je žuti karton Serhiju Ramosu zbog prekršaja nad Burakom Jilmazom. To je najbrže pokazani karton na EVRO 2016.

1. minut - Mažić je dao znak da meč počne.

SASTAVI:

ŠPANIJA: De Hea - Huanfran, Pike, Ramos, Alba - Fabregas, Buskets, Inijesta - Silva, Morata, Nolito.

TURSKA: Babakan - Gonul, Topal, Balta, Erkin - Tufan, Inan, Ozajkup - Čalhanoglu, Turan - Jilmaz.

20:49 - Turci i Španci navijali zajednoI dok se navijački rat širi Francuskom, Turci i Španci su dali primer kako treba - navijali su zajedno!

20:45 - Turci spremili koreografiju

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Foto: Getty images
Foto: Getty images

20:40 - Evo detalja sa mečeva prvog kola Grupe D.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track