NEĆE SE VRAĆATI?! Vođa ruskih navijača opet deportovan
Foto: Reuters

Rusija ispala sa EP

NEĆE SE VRAĆATI?! Vođa ruskih navijača opet deportovan

Francuska 2016 -

Vodja ruskih navijača Aleksandar Šprigin izbačen je po drugi put iz Francuske, samo tri dana pošto je deportovan zbog navodne umešanosti u sukobe s engleskim navijačima u Marseju tokom Evropskog fudbalskog prvenstva.

Šprigin je bio medju 20 ruskih navijača koji su uhapšeni i izbačeni iz Francuske prošle nedelje, zbog nereda i tuče sa engleskim navijačima u Marseju na početku Evropskog prvenstva.

On je u subotu napustio Francusku, ali se juče vratio u zemlju kako bi u Tuluzu gledao utakmicu Rusije i Velsa. Na svom Tviter nalogu napisao da je ušao u Francusku "neobičnim putem pod okriljem noći", predstavljajući se kao turista.

Šprigin je sinoć u Tuluzu ponovo uhapšen, posle njegove objave na društvenim mrežama o povratku.

On je u izjavi za Asošijeted pres rekao da je u pratnji dvojice policajaca stigao iz Tuluza do Pariza, gde je čekao let za Moskvu. Šrigin je kazao da nema nameru da se vraća u Francusku, jer je Rusije eliminisana sa Evropskog prvenstva.

Incident sa novim ulaskom u zemlju ruskog navijača postavlja pitanja bezbednosti francuske granice, a u zemlji je i dalje na snazi vanredno stanje, posle terorističkih napada iz prošle godine.

Šprigin je član komisije ruske vlade koja nadgleda pripreme Moskve za Svetsko prvenstvo 2018. godine i postao je neka vrsta portparola ruskih navijača na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je na društvenim mrežama redovno obaveštavao javnost o pritvorenim navijačima posle nereda u Marseju 11. juna i ostalim aktivnostima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track